четвер, 26 квітня 2018 р.

Експеримент у кіноклубі Docudays UA ПРОМЕТЕЙ

 Кіноклуб Docudays UА ПРОМЕТЕЙ про права людини, метою якого є сприяння активізації діалогу про права людини в українському суспільстві здійснив експеримент.  Фільм «Народжений померти»  спочатку запропонували переглянути  учням старших класів СЗОШ №31, а потім цей же фільм  переглянули співробітники міського відділення з питань пробації та районних секторів (Керівник Ігор Данилко).
Фільм про  ув’язненого – рецидивіста, який в рамках програми «Дует», що була реалізована за ініціативою Краківської в’язниці і Будинку соціальної допомоги, працює в центрі з розумово відсталими дітьми. Протягом декількох місяців камера спостерігає за 24-річним Робертом Ячугой, який з 15-річного віку перебуває в місцях покарання. Роберт опікується дітьми, одягає їх, годує, миє і проводить з ними вільний час.
Після перегляду фільму відбулося обговорення проблематики, яку підіймає фільм, з точки зору правозахисту з учнями та фахівцями з питань пробації.
Висновок 1.
Фільм сподобався всім.
Висновок 2.
Але думки розділилися. Учні, які протягом фільму спостерігають, як змінюється Роберт, чи то як його змінюють діти з проблемами розвитку, повірили у виправлення Роберта.
Дорослі люди, фахівці з питань пробації не повірили в те, що Роберт зміниться. Навели сумну статистику з власного досвіду.
Висновок 3.
Фахівці були вражені можливостями соціальної реабілітації злочинців, що знаходяться в місцях позбавлення волі.
Висновок 4.
Усі погодилися з тим, що цей фільм про зміни в людині, про те, як зароджуються і міцнішають почуття. Що любов, співчуття, бажання комусь бути потрібним, піклуватися про когось – це найважливіше за все.



Немає коментарів:

Дописати коментар