понеділок, 9 квітня 2018 р.

За здоров'ям до бібліотеки

Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні,  замініти їх не можна нічим. Члени клубу "За покликом душі," що існує у бібліотеці-філії №9, добре це розуміють.
Мірецький Альберт Петрович спираючись на основні положення мудреця та  філософа  Гіппократа  вивів власну формулу здоров'я: добрі  помисли, гарній настрій, чиста вода, проста та здорова їжа. Про це й шла мова на черговому засідання клубу поважних сеньорів.



У бібліотеці на бульварі Героїв,6 відвідувачі займаються нейробікою, вчаться відновлювати нейрони мозку за допомогою Інтелект- тренування «Нейробіка-гімнастика для мозку» .  
Авторами нейробіки є двоє американців:письменник Меннінг Рубін і нейробіолог Лоренс Кац. Чим корисна нейробіка?  Нею можна займатися будь-де і в будь-який час: стоячи біля плити, по дорозі в школу,на роботу, в обідню перерву,і навіть приймаючи ванну. Мозок треба постійно дивувати, примушуючи працювати по-інакшому. 
І найпершою вправою нейробіки, вважають бібліотекарі-є ЧИТАННЯ. Це унікальна оздоровча процедура, яка допоможе покращити пам’ять. Як непомітно для оточуючих розвивати  пам’ять, увагу і роботу мозку? Бібліотекарі разом з дітьми на практиці впроваджували в дію вправи нейробіки.


Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей,  що на майдані  Петра Калнишевського відкрили  для своїх читачів   бібліотечну крамничку "Здорова їжа" і книги були у  поміч!





Немає коментарів:

Дописати коментар