суботу, 14 квітня 2018 р.

Якщо мені не читають тато і мама, мені почитає бібліотекар

Як заохотити дитину до читання? Усі методики будуть марними, якщо дитина не бачить прикладу читання у батьків.
Що робити, якщо в родині не читають? Цю важку місію взяла на себе бібліотекар бібліотеки-філії №4 Світлана Карпанова. Вона  щотижня приходить на  урок літературного читання до дітей СЗОШ №18 та  НВК 13, щоразу ретельно обираючи твір, який читатиме вголос, а після завжди обговорює з ними прочитане.
Минулого тижня учні 4 класу СЗОШ №18 разом з бібліотекаркою читали та  обговорювали чудове оповідання Віктора Близнеця «Кривенька". Це оповідання вчить захищати слабшого, любити  тварин, бути добрим і милосердним. Наприкінці на запитання бібліотекаря: «У чому сенс оповідання?», діти дружньо відповідали: «І жити мирно, і вміти дружити». 

Довідка:
Віктор Близнець  дитячий письменник. 
У 1963 році вийшла його перша збірка оповідань «Ойойкове гніздо», і українська громадськість дізналася про ім’я Віктора Близнеця – непересічного таланту у сузір’ї прозаїків, які писали для дітей.
Близнець видав низку популярних дитячих творів –«Звук павутинки»(1969), «Женя і Синько»(1974), «Земля світлячків»(1973) та ін.
Наставником і другом письменника був Володимир Нестайко.
Особливу популярність здобула повість «Звук павутинки», перекладена кількома мовами. Олесь Гончар порівнював її з «Маленьким принцем» Сент-Екзюпері.
Є у письменника  твори  і для дорослого читача. Але все-таки найталановитішими і найпопулярнішими залишились його книжки для дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар