понеділок, 2 квітня 2018 р.

Авторський бібліотечний проект

Наприкінці 2017 року кам'янські бібліотекарі презентували авторські бібліотечні проекти. Я вже розповідала про деякі з них: «Осінь, створена для читання» (Лариса Денисюк), «Читаюча маршрутка» (Лариса Лощенкова), «Бібліо-гейм: від читата до волонтера» (Тетяна Гончар), Проект - гра "Начитані та щасливі"(Лариса Чуйкова), «101 точка читання» (Юлія Задорожня), «Хендмейд тур країнами світу»(Людмили Стрельнік). Цього разу учасники хендмейд-туру мандрували разом з майстринею Ольгою Васильєвою до Північної Америки. Як завжди, окрім майстер-класу, пані Ольга розповідала про види творчості, притаманні американському континенту. Майстрині з ентузіазмом взялися до роботи та швидко переконалися, що виготовлення мандали з ниток, окрім бажання, потребує акуратності, уважності та терпіння. Але всі впорались на "відмінно"! А на додаток пані Ольга презентувала виставку, на який мирно співіснують зразки творчості індіанців з племені уічолі та американських колоністів.




Бібліотекар бібліотеки-філії №2, що на соцмісті, Наталя Фещенко підготувала учням, які беруть участь в її бібліотечному проекті "Петриківський розпис", етнографічну подорож до «Казкової Петриківки» та майстер-клас. 


Тетяна Карабут- завідувач бібліотеки –філії№4 впроваджує проект, який популяризує дитячу поезію засобами театралізації. Любов до поезії — у будь-якому віці — дитяча риса. Тому що поезія — територія внутрішньої свободи, природна для дитини.

Несподіваним відкриттям і для дітей і для дорослих стали вірші з дитячої збірочки Григорія Чубая «Скоромовка не для вовка», яка вийшла у світ з-понад тридцятирічним «запізненням»,а потрапила до бібліотеки-філії №4 зовсім недавно Адже чудові вірші-забавлянки і маленькі поетичні шедеври поет складав ще для своїх дітей, які тепер, ставши дорослими, і взялися до їх видання.

Чубай створив цілий макросвіт живих істот: ну як можна оповісти, що сниться мурашці, хто б подумав, що вороні треба букваря, аби вчити читати вороненят? Хто б вирішив, як поетові Петрик і Мар'янка, подарувати їжачкові свій іграшковий самоскид, аби йому було неважко возити врожай. Поет побачив у великому мале і в малому - велике, і в цьому велика вартість цієї збірки дитячих поезій, яку дуже гарно проілюструвала молода київська художниця Ольга Гаврилова.

Прослухавши вірші діти за допомогою ляльки включилися до гри – створили інсценівку вірша "Від жука до їжака" – про те, як класно ходити в гості, як добре мати друзів.


Немає коментарів:

Дописати коментар