середу, 4 квітня 2018 р.

Великодне диво

На порозі – Свято. Ясне, мов сонце, барвисте, мов вишиті рушники, яскраве, мов писанки, тепле, мов паски і радісне, мов очі людей. Це свято-Великдень, на яке з однаковим нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Здавна існує в Україні звичай обмінюватися розфарбованими яйцями на Великдень, кажучи «Христос воскрес!».
Бібліотекарі бібліотеки –філії №8, що на соцмісті, разом з читачами підготували виставку творчих робіт «Великодня радість землю обіймає», згадували про святкування Великодних свят у родинах, про народні звичаї та обряди, навчилися прикрашати святкові яйця в техніці декупаж, якими  можна привітати рідних і близьких. Для цього знадобилось всього лише варене яйце, білок з одного яйця, пензлик та красиві серветки.





На народознавчі хвилинки «Веселі барви Великодня» зі своїми власноруч зробленими великодніми подарунками до бібліотеки-філії №7, що на бул. Героїв, 6  завітали малята дитсадка «Незабудка». Вони  грали у великодні дитячі ігри, разом читали великодні вірші. Навіть, інсценували вірш Марії Хоросницької «Великодня гра», а наостанок, переглянули мультик «Казка писанка Чарівне яйце».




У бібліотеці на Шевченка народна майстриня Лариса Лосенко представила свою колекцію  писанок. 
Понад 500 дряпанок,писанок,мальованок,шкрябанок чарують око відвідувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар