середу, 18 квітня 2018 р.

Музичні зустрічі в юнацькому відділі

Минулого тижня в юнацькому відділі зібралися шанувальники творчості Єгора Летова-рок-музиканта, звукорежисера, художника-оформлювача і колажіста, засновника, лідера і єдиного постійного учасника групи «Гражданская оборона».



Організували зустріч офіцери служби цивільного захисту, великі шанувальники творчості Лєтова - Ігор Павленко та Ігор Соловьев, бібліотекарі презентували книжкову виставку  про творчість і життя рок-музаканта.


Доля Єгора Лєтова - типова для рок-музикантів вісімдесятих: пошук себе, робота двірником, квартирники, примусове лікування в психіатричній лікарні.
Зачитувався Гоголем і Достоєвським. Подорослішавши, музикант з кожної поїздки привозив додому по тридцять кілограмів книг. А потім місяцями практично безвилазно сидів у своїй квартирі - читав.
Музикант любив епатувати. Раз вже назвався панком, треба цьому відповідати. Лєтов почав зі зовнішнього вигляду, а закінчив зміною імені. Насправді його звали Ігорем. Але це здавалося йому занадто звичайним, а ось ім'я Єгор він вважав безглуздим, тому і вибрав. Змінив Ігора на Єгора «Дохлого» . Поступово «Дохлий» відвалилося, а Єгор залишився.
Любив кішок. У музиканта в будинку жили безпородні Стьопа, Петрик і Тиха.
Друзі пояснюють любов до хвостатим так: Лєтов був по натурі анархістом, слідував своїм інстинктам і не заважав іншим. Кішки і виявилися такими близькими, тому що живуть самі по собі і завжди непередбачувані. Лєтов цінував непередбачуваність хвостатих.
Ще він дуже любив кактуси. - Одного разу у сусідів на підвіконні побачив кілька штук. Так зацікавився, що прочитав про них всю літературу. Уже через місяць у нього на столі стояли 36 різних кактусів.
Пристрасть до музики перейняв від батька. Брат рокера Сергій - саксофоніст, композитор, місяцями роз'їжджав   світом. Саме  старший брат подарував Єгору першу бас-гітару.
У Єгора було чимало творчих ідей, серед яких проект фільму за романом Кортасара «Гра в класики» і альтернативні музичні проекти. Однак цим планам не судилося здійснитися. 19 лютого 2008 року музикант і співак помер.
У нашому місті, в районі Костелу є, одна з небагатьох на пострадянському просторі, стіна пам'яті Єгора Лєтова та гурту «Гражданская оборона».




Немає коментарів:

Дописати коментар