пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Всесвітній день рок-н-ролу

Сьогодні п'ятниця, 13 квітня.
Нехай останній день робочого тижня попри всі забобони буде легким і сприятливим у всіх починаннях!

І саме сьогодні  відзначають Всесвітній день рок-н-ролу. Святкувати його чи ні, вирішувати вам, але ось згадати старі добрі хіти і поностальгувати або потанцювати - точно не завадить.
Це свято музикантів і меломанів, для яких рок-н-рол став не просто жанром, а й стилем життя. Відзначати його вирішили після запису синглу Rock Around The Clock Білла Хейлі. Пісня була записана 12 квітня 1954 року народження, а День рок-н-ролу стали відзначати день пізніше.
Хіт Rock Around The Clock став знаковим, стрімко подолав межі США і розлетівся всіма  континентами і країнами. Така музика йшла врозріз з усталеними традиціями і кинула виклик суспільству.



Друга половина XX століття - це вибух нових імен і сміливих музичних експериментів. Ефіри розривали: Елвіс Преслі, Чак Беррі, Бадді Холлі, Літл Річард, The Beatles.

До речі, в Києві, відкритий власний музей рок-н-ролу (Docker Rock'n'Roll Museum).
Це музей особистих речей і творів мистецтва рок-музикантів і діячів рок-культури. Отже, тут уже з'явилися перші експонати:
- Від Дизеля (Андрій Яценко) з гурту Green Grey - ковбойські чоботи, в яких він знімався в спільному кліпі з групою Sister Siren і червоний дреди, який ви могли побачити в відборі на Євробачення.
- Від групи "Тартак" - костюмчик Тартамена з кліпу "Мікрофонна Перевірка".
- Від Mad Heads - легендарний контрабас, який прокатав не одну сотню гастрольних кілометрів Європою.
- Від гурту "От вінта" - стильна пілотка і ремінь соліста Юрія Журавля.
- Від групи "Табула раса" - барабанні палички.
- Від легенди канадського року Берні Шо (Uriah Heep) - концертна сорочка.
- Автографи Андрія Макаревича і інших рок-зірок.
І ще багато чого цікавого можна там побачити. Але краще це робити своїми очима.

Київська рок-група MRK, що є сайд-проектом відомого українського музиканта, вокаліста Green Grey Дмитра Муравицького, записала нову пісню, під назвою "Ховайся в жито" присвячену пам'яті легендарного лідера легендарної групи Брати Гадюкіни, Сергію (Кузьо) Кузьмінському.


А тепер навушники голосніше і давайте слухати музику. Рок-н-рол живий!

Немає коментарів:

Дописати коментар