середу, 25 квітня 2018 р.

Відлуння Чорнобиля

До 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи у кіноклубі Docudays UA Прометей при юнацькому відділі центральній міській бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка відбувся перегляд і обговорення фільму бельгійського документаліста Алена де Альо «Вітаємо на ФукусІмі». Режисер оповідає про наслідки техногенної аварії  на атомної електростанції Фокусіма-1 в Японії, що була спровокована землетрусом і цунамі 2011 року.
Для обговорення проблем, порушених у фільмі, запросили студентів медичного коледжу. Разом з керівником клубу розмірковували над  екологічними, медичними і психологічними проблемами, до яких призводять техногенні катастрофи, дізналися про основні права жителів регіонів, де є екологічні проблеми подібні Фукусімі і Чорнобилю, як  би молоді люди поводилися у  подібної ситуації, чи знають вони, що таке радіація?
Про відповідальність людей перед майбутнім дуже доречними були слова Антуан де Сент–Екзюпері: «Встав зранку, вмився, привів у порядок себе — приведи в порядок і свою планету», які  озвучила одна із студенток, підсумовуючи результати зустрічі.




Немає коментарів:

Дописати коментар