вівторок, 24 квітня 2018 р.

Клуб органічного садівництіа "Маєток"

Найромантичніший клуб у бібліотеці на Шевченка – «Маєток». Кожне його засідання- зустріч з прекрасним. А що може бути прекраснішим за природу, квіти.
Минуле засідання  присвятили ландшафтній колористиці, червоному кольору у садах, садам злакових України та кактусам. Історія та генеалогія кактусів вразила всіх. Ботаніки налічують близько 220 родів кактусів. Вигадливі та «стильні» форми, невибагливість у догляді роблять цю домашню рослину однією з найпопулярніших.
Але справжнісіньке диво - цвітіння кактуса.


Існує поширене повіря про те, що цвітіння кактуса можна побачити перед самою його смертю. На щастя, це неправда. Деякі кактуси цвітуть раз на п’ять, а то і більше років, інші - щороку, а бувають, що квітнуть протягом півроку. Варто, однак, зазначити, що квіти з’являються тільки при належному догляді і у здорової рослини.
Детальніше: 
http://gileya.kherson.ua/ua/enciklopediya/kaktus/tsvetenie_kaktusa
Учасники клубу вчилися як доглядати за кактусами, ділилися власним досвідом, а  на прикінці усі отримали домашнє завдання від біолога, бібліотекаря  відділу абонемента Андрія Енбулатова «пересадити кактус» і принести на чергове засідання, яке відбудеться 25 травня о 16.00

Немає коментарів:

Дописати коментар