вівторок, 1 листопада 2016 р.

Хелловінська вечірка у бібліотеці.

Недільна Хелловінська вечірка у філії №7 почалася з віщування: і діти, і мами з задоволенням тягли з мішечка папірці з побажаннями та пророцтвами. 


І зразу ж потрапляли до рук читачки Людмили, яка робила всім бажаючим смішний і трішки моторошний святковий мейк-ап. 


Вдосталь насміявшись і добряче розмалювавшись, вирішили переходити до наступної частини. Бібліотекарі розповіли про історію та традиції Хелловіна. Наприклад в англомовних країнах ряжені діти бігають по домівках з криками: «Treat or trick» ( Пригощай або пожалкуєш), а в німецькомовних – «Süß oder sauer» (Солодке або кисле). Хазяїн або відповідає «Солодке» та пригощає дітей цукерками, або відповідає «Кисле» та закриває двері. Таким скнарам діти роблять різні капості: бруднять дверну ручку кремом для взуття, заліплюють дверне вічко пластирем та таке інше. В останні роки , на свято Хелловіна , діти все частіше надягають костюми не привидів та монстрів, а тварин, рослин та природних явищ (наприклад: хмаринки, веселки чи дощу).
Діти з мамами зробили невеличких Джеків з різних овочів та фруктів.


Зараз біля великого Джеку на виставці в нас стоять маленькі Джеки з яблук, апельсинів, кабачку, баклажану, декоративного кабаку та навіть томату. 

 
Вік учасників сімейної вечірки коливався від 5 до 39 років, тому ігри намагалися підібрати такі, щоб було цікаво всім, незалежно від віку. 


Спочатку грали в «Крокодила». Учасники розділилися на дві команди: спочатку одна команда загадує слово, а інша відгадує, а потім – навпаки. Слова підбирали з магічною тематикою: котел, летюча миша, мітла. Потім, під час гри «Кракозябра», малювали чудернацьких істот. Правила гри дуже прості: на одному листі паперу три учасника малюють по черзі, перший – голову, другий – тулуб, третій – ноги. Складність в тому, що лист складено гармошкою і наступний гравець не бачить, що саме малював попередній.Найбільше захоплення у всіх викликала «Кімната жахів». Ось де було і писку, і сміху, і страху. Уява деяких дітей виявилася безмежною. Мокра ганчірка перетворювалась на кусок мяса, гарбузове насіння – на зуби, а клаптик міху – на павука.
Частування теж було не просте, а тематичне. Всі пригощалися печивом у вигляді павучків та цукерками у вигляді маленьких привидів. За це ми дуже вдячні батькам, які придбали ласощі та приготували такі чудові смаколики. 

 
До дому всі пішли з гарним настроєм та з книжками з виставки «Книжковий Хелловін».

Немає коментарів:

Дописати коментар