понеділок, 21 листопада 2016 р.

Бібліотечні заходи до Дня Гідності і Свободи « Пам’ятаємо, шануємо, гордимося».

Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави.
Саме ці українські народні герої відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян.
Цьогорічні бібліотечні заходи до Дня Гідності та Свободи проводяться під гаслом «Вільні творять майбутнє!». Адже увесь час — під час і з моменту Революції Гідності — триває процес невтомного творення нових інституцій, нових пластів у суспільстві. Три роки тому українці зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни.
В Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка підготовлена книжкова виставка «21 листопада – День Гідності і Свободи. Пам’ятаємо, шануємо, гордимося».


В бібліотеці – філії №5 пройшла година історії, яка була присвячена подіям трирічної давнини. На захід запросили учнів 6 – 9 класів дитячого  санаторію. 


Бібліотекар Ганна Крамаренко розповіла про хід подій на Майдані в ті дні…


Причин для невдоволення владою було достатньо. Загалом, компіляцією всіх причин революції став відомий банер, який згодом з'явився на одній із барикад "Зрозумійте нас! Дістало!». Проте саме відтермінування Асоціації з Євросоюзом змусило людей вийти на площі міст. Перша акція відбулася 21 листопада 2013 року. На знак протесту на Майдан Незалежності вийшли 1500 людей – переважно журналісти, громадські активісти та опозиційні політики. Згодом до них приєдналися студенти вишів з усієї країни. Саме ввечері 21 листопада у соціальних мережах хтось із учасників вперше використав слово "Євромайдан". Цей хештег майже одразу потрапив у тренди Twitter. До 22 листопада його використали понад 21 000 раз. Наприкінці заходу діти подивились документальний фільм про події на Майдані і змогли зробити свої власні висновки.
В юнацькому відділі ЦМБ ім. Т.Г. Шевченка  пройшла година патріотичної інформації «Вони хотіли поховати нас, але не знали, що ми  - насіння» за участю євромайдановця Володимира Криворотенко.




Немає коментарів:

Дописати коментар