понеділок, 23 січня 2017 р.

У клубі Docudays UA «Прометей» дивилися фільм про права дітей з особливими потребами.



Клуб Docudays UA «Прометей» при юнацькому відділі Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченко демонструє найкращі фестивальні фільми про права людини. У колекцію фільмів, що демонструватимуть у клубі, спеціально відібрали стрічки з Нідерландів, Польщі, Росії, Німеччини, Естонії, України, Китаю, Литви та Мозамбіку, що були відзначені журі фестивалю “Docudays UA”. Всі вони демонструють справжні життєві історії людей, які зіткнулися з порушенням прав людини.
Мета Клубу Docudays UA «Прометей» : сприяти активізації діалогу про права людини в українському суспільстві. Після кожного перегляду фільму є можливість поділитись враженнями від стрічки, поговорити про цінності, питання та проблеми, що підіймає то чи інший фільм.
Цього разу на засіданні клубу дивилися фільм  Матвія  Трошинкіна «Пощо, маловірна?!». 



Тема фільму: соціалізація дітей з особливими потребами ЦРПІ. «Інакше обдарованому» синові сільського священика хочеться подивитися на світ з дзвіниці батьківської церкви. Але він не може подолати страху перед незвіданим, тож йому допомагає мати. Для кого це сходження стане подвигом? І що таке «подвиг» – кара чи благословення? - запитувала керівник клубу Наталія Бохан.


У контексті теми фільму, обговорювалися питання, які стосуються дітей з порушенням розумового розвитку, забезпечення реалізації та захисту їх прав.



Немає коментарів:

Дописати коментар