пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Книжковий вертеп "Різдвяні традиції в Україні та Німеччині".

13 січня до Центральної бібліотеки для дітей завітали на книжковий вертеп учні 3а класу колегіуму №16.Бібліотекар Табакова І.М.оголосила про початок роботи нашої бібліотеки над цільовою програмою "Євротур літератур"і про подарунки,які ми отримали від німецької компанії GIZ.
Новорічні свята в Україні тривають і на нас чекає "А другий же празник - Василя святого..." і ми спробували подарувати радість дітям,нагадавши їм різдяні традиції в Україні і познайомивши з традиціями Різдва в Німеччині.


На фліпчарті написали слова,які характеризують свято Різдва в наших країнах і діти з'єднували стрілками їх з Україною або Німеччиною.Такі слова ,як "дідух", "адвент", "штолен", "вертеп" були  незнайомі дітям,але вони дізналися про них від бібліотекаря.Цікаво,що  іноземне слово "глінтвейн" діти знають.






Розповідали і співали колядки,подивились цьогорічну тернопільську шопку(дізнались про нове слово і вписали його в перелік) і прослухали не тільки цікаву історію про відомий всьому світу (100 років) "Щедрик"Миколи Леонтовича,а й подивились музичний дайджест,де цей різдвяний шедевр співають виконавці з усього світу.




Немає коментарів:

Дописати коментар