вівторок, 31 січня 2017 р.

Кам’янчани взяли участь у Вікімарафоні до дня української Вікіпедії.

30 січня українська Вікіпедія святкувала 13-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» оголосила марафон із написання нових статей до української Вікіпедії, який тривав 28–30 січня.


До Вікімарафону долучились багато обласних центрів і великих міст: Київ, Одеса, Львів, Житомир, Хмельницький, Вінниця, Херсон тощо. Загалом – 35 міст України. Окрім цього, з 19 січня по 4 лютого на Вікіпедії проходить «Тематичний Тиждень Дніпропетровщини – 2017», під час якого до написання пропонуються актуальні статті, пов’язані з Дніпропетровською областю.
Дводенний марафон відбувся  в приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Т.Г.Шевченка.
До участі запрошувалися всі без винятку: необхідно було лише написати нову статтю на будь-яку тему. Новачки мали змогу знайти на сторінці Вікімарафону пояснення ключових засад енциклопедії та скористатися «Майстром написання статей». Статті мають відповідати критеріям значимості, бути нейтрально написаними на підставі авторитетних джерел та супроводжуватись посиланнями на них, не порушувати авторського права.
Писали статті на літературну тематику, про міський театр та його діячів, про видатних людей Кам’янського та багато іншого. Усі учасники акції отримали пам’ятні сувеніри від організаторів.


Загалом за три дні марафону було створено 1349 статтей, з яких майже 50 – завдяки зусиллям «марафонців-вікіредакторів» із Кам’янського.

Немає коментарів:

Дописати коментар