четвер, 25 жовтня 2018 р.

В день визволення міста разом з бібліотекою

Вже стало традицією для бібліотекарів бібліотеки-філії №4 м.Кам'янське в День визволення міста виходити на екскурсію з юними містянами до пам’ятника Галині Романовій. Саме 25 жовтня цього року - 100 років від дня народження нашої землячки, який співпадає з 75-річчям від Дня визволення міста. 


Галина Федорівна Романова (25.10.1918-19.08.1944). У липні 1942 року  у складі 125 лікарів прибула до Німеччини, працювала табірним лікарем у Берліні, Вільдау, Оранієнбурзі, учасниця антифашистського руху антифашистського руху "Інтернаціональна спілка". 6 жовтня 1943 року  її заарештували. Понад 100 днів провела Галина Романова  в камері смертників нацистської в’язниці  Плетцензее  в Берліні.19 серпня 1944 р. Галину Романову було  страчено.
Учні 7 класу  НВК №13 разом з класним керівником похмурого ранку прийшли на місце зустрічі з квітами, щоб засвідчити шану мужній дівчині, що назавжди залишилася в нашій пам’яті 25-ти річною.




"Живі вони, бо пам'ять ще жива". У Кам'янській центральній бібліотеці  для дітей учні колегіуму № 16 переглядали уривки фільму Віктора Заславського. Кадри кінохроніки вражають і дозволяють краще відчути ті часи. 


У бібліотеці-філії №6 учасники клубу "Золотий ієрогліф життя"згадували своє дитинство, воєнні роки та розповіді очевидців тих далеких подій.



У бібліотеці на Шевченка та бібліотеці-філії №9 краєзнавець Ніна Циганок презентувала книжку "Війна очима дітей війни"другу книжку "продовжує писати"...читач.



Все менше зостається учасників бойових дій. Саме воини  "діти війни" і стали героями другої книги Циганок Ніни Олександрівни. Добрі слова про автора говорила краєзнавець Любов Алексієвська. Згадувала про війну героїня книги Зоріченко Тамара Федорівна. 


Чуттєвого настрою надав гурт "Вишиванка", який заспівав пісні про жіночу долю в роки війни.


У  бібліотеці - філії №2 відбулася година спілкування  «Хіба страшніше є щось, чим війна?».  У цей день гості бібліотеки – учні НВК №37 та відвідувачі терцентру району слухали розповіді ветаранів про страшні роки війни.



1 коментар:

  1. Хоч я і вчилась в цій школі,та не пам'ятаю,щоб ми щороку в цей день стояли біля пам'ятника.Про Романову нічого не розказували,не пам'ятаю.Дивно.Зате дибали нас "Авророю"

    ВідповістиВидалити