пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

DOCUDAYS UA ПРОМЕТЕЙ:клуб документального кіно з прав людини

Днями студенти металургійного коледжу м.Кам'янське дивился і обговорювали документальний фільм ""Боротьба Джамали" виробництва Шведського телебачення SVT.



Уночі 15 травня 2016 р. у фіналі Євробачення Джамала здобула перемогу.В липні 2016 року в Києві було презентовано  документальний фільм "Боротьба Джамали".Він розповідає про перемогу співачки у пісенному конкурсі «Євробачення – 2016», історію походження пісні «1944», та про життя кримських татар і політв’язнів в умовах окупації. Шведська журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію.
Після перегляду відбулося обговорення фільму. Дехто вперше почув що таке депортація кримських татар, багатьох здивувала громадянська позиція співачки. Майже більшість присутніх знали Джамалу лише як співачку, або як члена жюрі телевізійного шоу "Голос країни". Більшість присутніх не знали про що йдеться у переможній пісні Джамали.Знайомство з перекладом пісні вразив.
Студенти разом з керівником клубу Наталлєю Бохан намагалися відповістіі на питання "Чи можливо не військовій людині перемогти державу агресора"? Якою є боротьба Джамали за повернення Криму?





А нас вразила небайдужість, щирість, людяність наших глядачів!Ми дуже вдячні студентам металургійного коледжу  за спільну роботу над переглядом фільмом, а можливо і над собою.

Немає коментарів:

Дописати коментар