понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Їжа козаків:як стати козаком за сім днів

Щоб бути міцними і витривалими, козакам потрібно було добре харчуватися. Як говорять українські прислів’я : «Козак не гордун, що дістав, те ковтнув» або «Запорожці, як діти: хоч багато – поїдять, хоч трохи – наїдяться".




Але козаки – це перш за все воїни і значну частину свого життя вони проводили в походах. Тому основу їх раціону складали сухарі, крупи, борошно. З м’ясопродуктів найпридатнішим для похідних умов було славнозвісне сало. 



У походах за звичай готували традиційні страви – куліш і кашу, лемішку, вареники, гречані галушки, капусняк запорізький, борщі з квасолею, лободою, кропивою. 




Малята уважно слухали розповідь,  складали продукти для приготування козацького кулішу, а потім смакували варениками. 


Наступний день бібліотечного проекту «Козацькі зачіски».

Немає коментарів:

Дописати коментар