суботу, 13 жовтня 2018 р.

День українського козацтва в бібліотеках Кам'янського

Бібліотечний спаринг, козацькі марафони, майстер-класи, козацькі змагання, руханки, весели забави, посвята в козачата, козацькі оповідки та подорожі-ось лише невеличка частина активностей, в котрих брали участь наші читачі .



Бібліотекарь  бібліотеки-філії №7 Кісіль Людмила    тиждень проводила з дітьми  заходи за проектом «Як стати козаком за 7 днів». Символи і обереги вивчали, фортецю будували, їжу козацьку готували  та смакували, зачіски козацькі робили... І тільки псля семи днів випробувань відбулося "Посвята в козачата".



Бібліотекарі бібліотеки-філії №5 для учнів 4-х класів СЗШ №29 влаштували бібліотечний спаринг "Веселі козачата".Команди «Запорожців» та «Січовикив" змагалися за право бути справжніми козаками.

Справилися із «Заморочками з бочки»



Відібрали необхідні продукти для приготування найпопулярнішої на Січі страви – кулішу.
                                          

Конкурс «Фотооко» виявив тих, хто мав кращу зорову пам'ять, хто запам'ятав найбільшу кількість слів, пов’язаних із козацтвом, і записав їх у порядку, поданому на плакаті.


"Верхова їзда» 


 «Зав'яжи вузлик». Хто за 30 секунд нав’яже більше вузликів на мотузці


І, нарешті, шосте завдання «Сильні духом»,  показало в кого з учасників найпотужніші легені.


Бібліотекарі бібліотеки-філії №6 розповіли першокласникам із НВК №7 про свято Покрови, яке особливо шанували козаки, про Почаївський монастир, де зберігається чудотворна ікона Божої Матері і як український князь Ярослав Мудрий проголосив Божу Матір Царицею України, здійснили невеликий екскурс в історію козацтва.



На Свято козацької слави  вперше до центральної бібліотеки для дітей завітали першокласники колегіуму#16.Цікаві козацькі оповідки і розваги чекали на малих козачат.




До бібліотеки - філії № 9 на свято доблесті і честі "Слава козацька не вмре, не загине" запросили учнів 4-в класу СЗШ №40. Діти дізналися про те, як та де жили козаки, що їли, як відпочивали, яку носили зачіску та хто міг стати козаком. Взяли участь у козацьких розвагах. Всі продемонстрували спритність, розум, козацьку силу. 





Ось і закінчилися свята. Наші читачі показали, що вони – гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки.

Немає коментарів:

Дописати коментар