четвер, 18 жовтня 2018 р.

Книга з упаковки для молочних продуктів та соків вже у Кам'янському

Енциклопедія-віммельбух «Подорож до дивовижного світу тварин» з'явилася у бібліотеці-філії №7 м.Кам'янське.


Цю неймовірну книгу, сторінки якої зроблені з упаковки для молочних продуктів та соків, презентували компанія Tetra Pak спільно з видавництвом «Ранок».


Місяць тому "Жива сучасна бібліотека" - БФ Бібліотечна країна оголосила цікаву екологічну акцію, за умовами якої учасники повинні були провести навчальний захід для дітей та дорослих на тему сортування сміття та опублікувати розповідь та фотографії в коментарях до акції на сторінці Facebook.
Бібліотека-філія №7 долучилася до екологічної акції.В якості призу  отримала один примірник книги «Подорож до дивовижного світу тварин». Також бібліотеки, які проведуть найцікавіші заходи, отримають спеціальні призи від компанії Tetra Pak.
Сьогодні бібліотекарі  завітали до учнів 7 класа СЗШ № 21, щоб подякувати їм за співпрацю та показати цю чудову книгу. І хоча, здається, школярі вже завеликі для таких видань, вони залюбки погортали сторінки, а деякі навіть сфотографували книгу або записали ім'я автора. 


Саме участь семикласників у заході "Подорож пластикової пляшки" надала можливість малечі мандрувати та пізнавати світ за допомогою гарної та сучасної енциклопедії. Бібліотекарі готують екозахід-експедицію за новою книжкою для молодших школярів. 

Довідка:
Наприкінці червня видавництво «Ранок» та компанія Tetra Pak організували екологічний сніданок, який представив книгу для дітей із перероблених матеріалів. Енциклопедія «Подорож до дивовижного світу тварин» Анни Клейборн та Брендана Кірні стала наочним прикладом того, як відходи отримують нове життя.
Пакування Tetra Pak для молочних продуктів та соків переробляється на Зміївській паперовій фабриці з 2009 року, але це перший приклад виготовлення паперу для книг. Складність процесу полягає в тому, що картон необхідно відокремити від поліетилену та алюмінієвої фольги.
Як зазначив Віктор Круглов, директор видавництва «Ранок», подібні заходи привертають увагу до проблеми встановлення повної системи роздільного збору відходів. Частина макулатури не сортується й потрапляє на сміттєзвалища. Наприклад, на українських переробних підприємствах дефіцит макулатури складає 350 тисяч тонн і вони змушені імпортувати цю сировину.
Для такої ініціативи була обрана саме дитяча книга, оскільки діти більш відкриті до нового й можна розвивати корисні навички змалку. 200 книг були передані ГО «Україна без сміття» та Klitsсhko Foundation, які сприяють впровадженню системи сортування вторинної сировини. Організації використовуватимуть енциклопедії, як заохочення для екологічно свідомих громадян.

Джерело: http://www.tipografia.com.ua/ua/news/20180713/v-ukraini-vidali-knigu-z-upakovki-dlja

Немає коментарів:

Дописати коментар