пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Брати Капранови у Кам'янському.

6 квітня 2017 року в актовому  залі індустріального коледжу  пройшла презентація нового роману українських письменників та видавців братів Капранових «Забудь-річка».



Привітала письменників директор бібліотечної системи Кам'янського Тетяна Герасюта.


Познайомила з творчістю братів Капранових бібліограф Центральної міської бібліотеки Марія Мазніченко.


Потім Дмитро та Віталій Капранови розпочали  презентацію книги «Забудь-річка», назва якої походить від старого язичницького символу, що розділяє світ живих та мертвих. Як зазначають автори, саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.
Книга розповідає історію трьох молодих людей, що за цікавих обставин потрапили на війну під одним іменем – Степан Шагута. Один з них – комсомолець, воює у дивізії «Галичина», інший – син офіцера УНР, у Червоній армії, а третій – польський жовнір, в УПА. Багато років потому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і проводять родинне історичне розслідування трьох доль, що переплелись і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.

На заході брати Капранови не лише говорили про новий роман, жартували, розповідали про історичні події, які вплинули на розвиток нашої країни, а й провели літературні огляди інших своїх книг: «Кобзар 2000», «Веселих свят», «Історія незалежності України» та інших. 


Наостанок всі бажаючі мали нагоду отримати книгу з автографом від самих авторів


і сфотографуватися на згадку.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар