четвер, 13 квітня 2017 р.

ЕКО-дайджест "Червона книга Дніпропетровщини"

12 квітня в гімназії №11 відбувся День науки,на який були запрошені бібліотекарі Центральної бібліотеки для дітей(майдан Петра Калнишевського,1а).Для учнів 6а і 6б класів бібліотекар Ревко Л.А. підготувала ЕКО-дайджест "Червона книга Дніпропетровщини.Флора".


Дніпропетровщина – неповторний своєю природною красою край. Він має багату флору : рослинний світ налічує більше 1700 видів. Необхідно зберегти це біорізноманіття. Для цього всім нам треба знати й любити природу,прагнути до того, щоб вона  якомога менше страждала від нашого  втручання.


Діти дізналися,що  ботанічний термін — «флора» (рослинність) отримав назву на честь богині квітів, розквіту, весни і польових плодів. 


Бібліотекар Ревко Л.А. познайомила зі структурою Червоної  книги Дніпропетровщини та деякими рослинами за природоохоронним статусом.


Разом з дітьми здійснили віртуальну подорож до Дніпровсько- Орільського заповідника та Дніпровського  ботанічного саду ДНУ ім. Гончара.


Наприкінці заходу бібліотекар звернулася до дітей з проханням не губити дикоростучі рослини лише задля того,  аби насолодитися їх запахом і красою. Кожен повинен усвідомити, що зниклі види, які створювались природою десятки тисяч років, неможливо відродити. Бережіть природу!

Немає коментарів:

Дописати коментар