суботу, 1 квітня 2017 р.

"Відповіді на питання, що супроводять підростання".


Чергове засідання читацького родинного клубу «Джерело» відбулося в останню п’ятницю березня в бібліотеці-філіалі № 5.
Ми вважали, що тема даного засідання буде цікава не тільки дітям, але й батькам, проте виявилось, що деякі з батьків не зацікавилися проблемою зустрічі, а у деяких просто не знайшлося часу. Але з тими дітьми, які все ж таки прийшли, ми обговорювали складні ситуації, з якими вони  стикаються в сучасному житті.




Діти розповідали про те, як вони вирішували ці питання. Бібліотекарі, виходячи з власного досвіду та рекомендацій психолога, спробували надати декілька слушних порад, щодо вирішення подібних проблем у майбутньому.



А які ж проблеми обговорювались? По-перше, це проблеми в школі. Наприклад, що робити, якщо вчитель несправедливо виставляє оцінки, або чому вони створюють собі улюбленців? По-друге, обговорювалися проблеми дружби. Наприклад, що робити, якщо дізнався, що твій друг краде? Або як допомогти другові, що завжди спізнюється на уроки? По-третє, це проблеми в сім’ї. Чому батьки постійно порівнюють свою дитину з кимось іншим? Або чому вони дуже нав’язливі і постійно нагадують, що робити? Також обговорювалися ситуації в повсякденному житті. Яких заходів вжити, якщо на вулиці до тебе підійшла незнайома людина? Або якщо ти відчув запах горілого в транспорті?
Як ми з’ясували протягом засідання, на багато з поставлених питань можна знайти відповідь у книгах.




Ми підібрали, на нашу думку, декілька корисних книг і запропонували дітям знайти в них ситуації, які їм цікаві, і зачитати їх. 













Це завдання їм дуже сподобалось і в кінці засідання майже всі ці книги були розібрані додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар