понеділок, 3 квітня 2017 р.

«Книги у форматі 5D».


Тиждень інформації «Книги у форматі 5D»

Цикл заходів був підготовлений працівниками бібліотеки-філіалу № 5 до Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги. Близько 200 дітей відвідали бібліотеку, щоб зрозуміти, який сенс містить назва «Книги у форматі 5D».



А все дуже просто – це книги різних форматів: для Dосконалості, для Dосвіду, для Dозвілля, для Dуші і для Dрузів. Щодня з новим класом ми з’ясовували значення однієї з D.



Діти мали самі пояснити, як вони розуміють книги кожного з форматів, і спробувати знайти такі книги на полицях бібліотеки.


Після їхніх припущень бібліотекарі демонстрували значення кожного D на конкретних прикладах: книги для Dосконалості – енциклопедії, для Dосвіду – книги з серії «Швидка допомога», для Dозвілля – книги ігор, загадок та ребусів.



Після ознайомчої частини ми перейшли до ігрової. Дітям було запропоновано пройти міні-квест, ціллю якого був пошук однієї з найулюбленіших книжок молодших школярів…

Он большой шалун и комик,
У него на крыше домик.
Хвастунишка и зазнайка,
А зовут его...

Вгадали? Так, це книга Астрід Ліндгрен «Малий і Карлсон, що живе на даху». За допомогою питань-підказок дітям не склало труднощів знайти цю книгу у читальній залі в скриньці для скарбів.




На цьому ігрова програма не закінчилася. Бібліотекарі підготували вікторину на знання казкових героїв. За допомогою іграшки, яка передавалася по колу з рук у руки, визначався той, хто відповідатиме на загадку-обманку.



Дитині, яка правильно відповідала, давали кольорову картку. По закінченню вікторини діти рахували отримані картки і так визначали переможців. Найкмітливіші отримали невеличкі заохочувальні призи.



Головним підсумком цих заходів стало те, що діти зрозуміли – кожна книга може бути цікавою, корисною, пізнавальною, захоплювальною. А якою їй бути, обираєш ти сам.

Немає коментарів:

Дописати коментар