пʼятницю, 4 квітня 2014 р.

Парк, овіяний легендами.

Бібліотека-філія №4 розпочала цьогорічний цикл віртуальних екскурсій на допомогу шкільному курсу "Дивосвіт України" для молодших школярів. Першими прогулятися алеями  Національного дендрологічного парку «Софі́ївка»  ми запросили учнів 3-Б класу НВК№13.



Познайомили дітей з історією будівництва пам’ятника паркового мистецтва та прекрасною історією любові, яку через століття доніс до нас невблаганний час, що подібно до великого скульптора, відсік все зайве і на згадку про неї залишив нам легенду, закарбовану на віки в красі Софіївського парку..



Парк «Софіївка» був заснований у 1796 році власником міста Умані, магнатом Станіславом Щенсним Потоцьким та названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької. 



Автором топографічного й архітектурного проекту і керівником будівництва парку було призначено військового інженера Людвіга Метцеля. За задумом творців Софіївка є наочною ілюстрацією до поем Гомера "Іліада" та "Одіссея", де кожна композиція чи мала архітектурна форма містить певний задум, виражає ідею міфу чи якоїсь події.
Розповідь бібліотекаря-екскурсовода супроводжувало слайд-шоу "Уманське диво" та був переглянутий відеосюжет "Прогулянка Софіївським парком".


 Не залишилися поза увагою  книги, в яких можна знайти відомості про історію парку та художні твори про долю незвичайної жінки Софії Потоцької.

Немає коментарів:

Дописати коментар