суботу, 26 квітня 2014 р.

Чорнобиль - події та уроки.


Насилля над природою і її руйнування не припиняються, а лише посилюються. Антропогенний вплив докорінно змінює зовнішній вигляд Землі. Наша планета хвора, і її хвороба - це наслідок екологічної безграмотності людини. Одним із способів впливу цивілізації на оточуюче середовище є атомна енергетика. Навіть, при найменших аваріях на АЕС виникають небезпечні екологічні наслідки,що охоплюють величезні території  і значні маси людей. В наш час необхідно, щоб кожний розумів, що охорона природи є першочерговим завданням. Екологічне виховання повинно бути безперервним і супроводжувати людину все життя.
Щороку, напередодні дня пам'яті трагічних подій на Чорнобильській АЕС бібліотеки разом зі школами проводять різноманітні виховні заходи. Цього року на годину-реквієм до бібліотеки-філії №4 завітали учні 7-А та 8-Б класів НВК №13.


Бібліотекарі підготували книжково-ілюстративну виставку "На березі Прип'яті спить сатана... ", за допомогою якої познайомили дітей з хронологією подій та цікавими фактами. 


Ми не випадково назвали свою виставку рядком із поезії Ліни Костенко, яка чимало часу і значну частину свого творчого доробку присвятила художньому осмисленню болючої теми. Діти затамувавши подих слухали вірші які читала у запису сама авторка.
За допомогою відео сюжету "Екскурсія в Чорнобиль" здійснили подорож екскурсійним маршрутом, яким сьогодні туристичні агенції возять всіх охочих до Чорнобильської зони.
Учні не лише слухали розповідь бібліотекаря, а і самі підготували цікаві повідомлення та натхненно декламували вірші.


Художнє слово, а особливо поезія додає таким заходам особливої емоційності, залишає свій слід у юних, ще небайдужих душах дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар