вівторок, 15 квітня 2014 р.

Гармонія доброти: Наталії Дуровій - 80 років.



Цирк - особливий , ні з чим не зрівняний світ , що манить до себе  дорослих і малих . Мабуть , саме тому люди , що присвячують себе цирку , створюють династії. Яскравою представницею третього покоління однієї з таких  всесвітньовідомих династій була Наталія Юріївна  Дурова . Вона понад чверть століття   керувала єдиним у світі Театром звірів  "Уголок дедушки Дурова", на сцені якого здійснювала постановки власних спектаклів . Працювала з тваринами , багатьох з яких вважали такими , що не приручаються: рись , сивучі , моржі , морські котики ,чаплі . Маючи неабиякий літературний талант (закінчила Літературний інститут) , писала книжки для дорослих та дітей про маленьких любителів цирку , дресирувальників , тварин .


Маленьких шанувальників цирку , учнів 3б класу ЗСШ №18 бібліотекар Карпанова С. О. познайомила з автобіографічною книжкою Н. Дурової "Ваш номер!",


 оповіданням "Чрезвичайное происшествие или Чики- проказница",


 збірками  засновника династії -  В.Л. Дурова  "Мои звери"  


та ще одного талановитого представника цієї видатної родини -  В. Дурова "Мои артисты".
Щирий відгук у дітей ці твори викликають, мабуть , тому , що коли перегортаєш останню сторінку , відчуваєш , що книга не закінчилась  , а залишилась в душі назавжди .


















 Н.  Ю .Дурова писала :"Я хочу  , щоб діти , які приходять на мої спектаклі , мали інший світогляд , щоб їхні очі не були наповнені користолюбством , щоб вони могли співчувати чужому горю та біді".І завжди залишалася вірною своєму принципові - клятві : якщо взяв тваринку , ти відповідаєш за неї до кінця . Такі приклади   виховують  шляхетність і доброту.

Немає коментарів:

Дописати коментар