середу, 24 квітня 2019 р.

Тиждень Китаю в Кам'янському

В юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м. Кам'янське почався тиждень Китаю.




Бібліотекарі підготували цикл культурно — просвітницьких заходів про побут, культуру, природу, економіку третьої за розміром території країни.

Китай є батьківщиною величезної кількості винаходів, що вплинули на історію світової цивілізації: таких як папір, компас, шовк, друк, фарфор, парашут, механічний годинник, природний газ, як паливо, вперше почали використовувати саме китайці.

Першими з книжковою виставкою "Китай" познайомилися студенти індустріального коледжу


Філософія живопису

Поезія філософії


Філософія поезії


Філософія чаювання


Теракотова армія


Великий китайський мур


Студенти зустрілися з мандрівниками — трьома земляками, які свого часу відвідали Китай: журналістами Віктором Куленком і Леонідом Бройтманом, чемпіоном області з шашок Кирилом Івановим.


Вони розповіли про свої відвідини далекої країни у 2008 році в рамках участі в міжнародній олімпіаді з інтелектуальних видів спорту.



Але якщо Віктор Куленко і Кирило Іванов відвідали Китай тільки один раз, то Леонід Бройтман побував там шість разів. Причому в останній візит він брав участь в змаганнях по запуску повітряних зміїв і виборов перше місце.

Крім оповідань про архітектуру, кухню та особливості традицій, гості розповідали й про різні кумедні випадки. 

Тиждень обіцяє ще кілька зустрічей з історією та культурою Китаю. Найближчими днями: перегляд документального фільму «Цвіт крізь сльози», майстер — клас Ольги Громової "Вузлик щастя", знайомство з поезією.

Немає коментарів:

Дописати коментар