понеділок, 1 квітня 2019 р.

«Молодіжний працівник» у Кам'янському

Для чого кам'янським бібліотекарям проект "Молодіжний працівник"?




Це унікальна можливість підвищити професійний рівень бібліотекарів, які працюють з молоддю.Цікавий досвід та корисні знання.


Це можливість молодіжних бібліотек заявити про себе й взяти активну участь у впроваджені молодіжної політики. У цьому досвід бібліотек неоціненний. У нас є ресурс, є професійні кадри, ми рухаємося у правильному напрямку.



Нічого для нас без нашої участі — місія молодіжної політики, і бібліотекарі це добре розуміють.

Тому користуємось будь-якою нагодою для підвищення кваліфікації.

Днями у нашому місті вперше пройшов базовий тренінг "Молодіжний працівник". Його учасниками були представники молодіжної ради, центру молодіжних ініціатив, молодіжних громадських організацій, психологи, вчителі, бібліотекарі.


Тренери Базового рівня — соціальний підприємець Ігор Зосименко та директорка Благодійного фонду "Даруємо радість" м. Дніпро Ольга Шелест разом з учасниками розглядали такі питання: "Що таке молодіжна політика сьогодні", складали дорожню карту реформування молодіжної політики, знайомилися з європейськими молодіжними практиками, компетенціями молодіжного працівника, відпрацьовували практики збору інформації просто неба.

Питання були нелегкими:

- що в місті є і потрібно молоді;
- є і непотрібно молоді;
- немає і потрібно молоді;
- немає і непотрібно молоді... 

Що виявилося?

У нашому місті є і потрібні молоді — сучасний парк, розважальний центр у торговельному центрі "Фуршет", басейни, стадіони.

Є в нашому місті і непотрібно молоді — нелегальні точки продажу алкоголю й тютюну, зали ігрових автоматів.

Чого не вистачає у нашому місті і потрібно молоді — розважальні центри в усіх районах міста, сучасні кінотеатри, сучасна бібліотека (це нас дуже потішило), сучасні ковзанки.

Чого немає в нашому місті і непотрібно молоді — оперний театр, цирк.

Таким чином, учасники проекту прийшли до висновку: що молодіжний працівник — це людина, яка створює умови для самореалізації молоді з МОЛОДДЮ, ДЛЯ МОЛОДІ, СИЛАМИ МОЛОДІ.

Що ж, і ми за це!

Інформацію підготувала провідний бібліотекар юнацького відділу бібліотеки на Шевченка Лариса Лощенкова, учасник Базового тренінгу "Молодіжний працівник"

Немає коментарів:

Дописати коментар