вівторок, 23 квітня 2019 р.

Бібліотечна Дніпропетровщина у Кам’янському

Щодня бібліотекарі замислюються над питаннями:чи повинні бібліотеки доводити свою значущість? Чи відповідають вони потребам громади, вимогам сьогодення? Чи готова громада сприймати зміни у бібліотеках? 



Тому, на щорічній обласній школі методиста «Сучасна публічна бібліотека у новій парадигмі бібліотечного простору:методичні аспекти», яка відбулася 17-19 квітня на базі кам’янських бібліотек, кращі методисти Дніпропетровщини шукали відповіді на ці непрості питання. 



Найважче доводити свою значущість, креативність, професіоналізм, індивідуальність колегам.

По-перше, ми намагалися бути цікавими й корисними своєму читачеві, а потім своїм колегам.


По-друге, ми не намагалися здивувати, ми хотіли  щоб наші гості отримали задоволення від перебування у нашому місті та нашій бібліотеці.

Здається, нам це вдалося.

Останній раз наші гості були ще у Дніпродзержинську, а повернулися до Кам’янського. Тому, концепція презентації нашого міста та бібліотеки виникла сама собою – познайомити з Кам’янським та епохою, що минула.

Театралізована зустріч у стилі ретро «Кам’янське: дух та настрій минулої епохи» налаштувала на позитив.

Хлопчисько, який роздавав газету «Отклики жизни»
 з оголошенням про 17-ту губернську школу методиста



Пан Ігнатій Ясюкович з Анною Мороз-директоркою жіночої гімназії та  директоркою сучасної бібліотеки на Шевченка Ларисою Денисюк


  


Колоритні панянки зустрічали та розважали гостей приємною бесідою   






Кімната письменниці Олени Ган — матері всесвітньовідомої
теософки Олени Блаватської


Олена Ган декілька років жила у Романковому та Кам'янському



Творча майстерня художника, архітектора, будівельника, автора пам'ятника "Прометей розкутий" Олекси Сокола



Ввечері гостей запросили на авторську пішохідну екскурсію старим Кам’янським.

Завершення дня відбулося у «Клубі інтелектуального кіно» за переглядом короткометражного фільму "Без слів".


На другий день знайомилися з роботою кам'янських бібліотек та нашими інноваційними практиками:формами й засобами розкриття книжкового фонду, авторськими бібліотечними проектами, брали участь в майстер — класах з елементами арт-терапії та інтерактивній грі «Обери свій безпечний шлях», знайомилися з мотиваційними читацькими іграми — конкурсами "Читацьке бінго", "Літературні вибори", "Читацькі перегони", обговорювали "Чи потрібні соціальні мережі бібліотекам" тощо.

Завідувачка методичного відділу  Нікопольської централізованої бібліотечної системи Олена Каракуша ділилися враженнями від подорожі бібліотеками Латвії. Нам ще рости й рости... Але ми теж маємо власні й досі успішні проекти
.

Рекламний проект "Модні класики"



Книжкові закладки "Модні класики:особливі прикмети"




Інформаційно-просвітницький портал Дніпро Культура







              Проект "Мобільна бібліотека"



Іміджевий проект "50 відтінків  захоплень бібліотекаря"






Деякі родзинки від бібліотекарів Камянського


 
























І на завершення завідувачка відділу наукової організації та методики бібліотечної справи Ірина Луньова запросила всіх методистів на «Pecha-Kucha» з присмаком кави «Нова бібліотечна послуга від методиста».
Традиційна екологічна акція «Посадимо дерево дружби»







Наповнення «Скриньки побажань» та "Валізи вражень"




Обласна Школа методиста у Кам'янському показала, що саме методисти є найголовнішими та найактивнішими агентами змін у бібліотечній справі.

Хочу привітати колектив Кам'янської централізованої бібліотечної системи та нашу нову директорку Денисюк Ларису Анатоліївну з успішно пройденим випробуванням! Так тримати!

Хочу перелічити головних героїв та учасників цієї події:

Креативні ідеї, вміння перевтілюватися: всі
Доброзичлівість: всі
Вміння працювати в команді: всі
Харизматичність, індивідуальний стиль у роботі: всі

Кожний відпрацював свій службовий і професійний обов'язок та приніс у кожний куточок свого робочого місця стильність, елегантність, інтелігентність, розум, творчість, те, що наш колектив робить особливим.

Довідка:

Обласна школа методиста ініційована й впроваджена завідувачкою відділу наукової організації та методики бібліотечної справи обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія Іриною Євгеніївною Луньовою, є її авторським бібліотечним проектом, ноу-хау в бібліотечній справі України, що не має аналогів протягом 17 років.


Проект реалізується за підтримки Дніпровської бібліотечної асоціації, та під патронатом директорки обласної універсальної наукової бібліотеки Тітової Надії Миколаївні, за участю заступника директора бібліотеки Абраїмової Тетяни Олександрівни.

Обласна школа методиста пройшла за участю та підтримкою начальника відділу культури департаменту з гуманітарних питань м.Кам'янського Наталії Анатоліївни Ілларіошиної .

До зустрічі, колеги!

Немає коментарів:

Дописати коментар