неділю, 28 квітня 2019 р.

Міжнародний день танцю

Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера (29.04 1727 р. - 19.10.1810 р.) - "батька сучасного балету». Саме він наділив танцювальні рухи змістовним навантаженням і доповнив їх пантомімою, для більш повної передачі задумки постановника.
Подружжя Линда і Майк з Великобританії спробували показати за 100 секунд, як мінялася мода з 1912 р. до початку 2012 року. Автори показали тенденції моди кожної епохи. Крім змін в одязі, у відео також впізнанні танцювальні рухи, популярні на той момент. Відеоряд підібрано з мелодій і ритмів, популярних у ті роки.


Цікавинки:

Більшість думає що танець "полька"- польський. Але насправді це чеський танець, а його назва не має нічого спільного з Польщею. Цей танець танцюється маленькими, «половинними» кроками, тому йому дали назву polka, що в чеській мові означає "половина". 

Танець тарантела в Італії колись вважався найкращим і чи не єдиним засобом лікування "тарантізма" - божевілля, викликане укусом тарантула. В XVI-XVII століттях по Італії кочували спеціальні оркестри, для "лікування" хворих.

Танцівниці танцю живота в Єгипті щороку сплачують в казну податок в розмірі 900 млн єгипетських фунтів, це 264 млн. доларів США. Тож танцівниці являються п'ятими по значущості джерелом фінансування скарбниці держави після Суецького каналу, туризму, експорту нафти та бавовни. 

Немає коментарів:

Дописати коментар