четвер, 26 липня 2018 р.

Книжковий фестиваль Book Space у Дніпрі

28-30 вересня в Дніпрі триватиме міжнародний книжковий фестиваль Book Space.
На центральній площі міста — імені Героїв Майдану — наприкінці вересня цього року виросте «космічне поселення», майже марсіанське за своїм виглядом. Інформація про проведення фестивалю вже з’явилася в соціальній мережі «Фейсбук» на сторінці «Книжковий фестиваль Book Space»



«У Дніпра завдяки програмі «Культурна столиця» тепер буде свій книжковий фестиваль. Ми недарма назвали його Book Space. Космос для нас — це не тільки трохи іронічне відсилання до Дніпра, як «космічної столиці», де виготовляють ракети. Космос — це про новий образ міста, сучасний та інноваційний, про все прогресивне, що в нас відбувається, все, чим ми можемо стати, якщо будемо прагнути більшого і дивитися не назад, а вперед», — каже арт-директорка фестивалю Вікторія Наріжна. Вона підзауважує, що книжковий світ — це теж своєрідний космос, і навіть інтелектуальний всесвіт. Це місце, де відтепер має збиратися інтелектуальна еліта України, і не тільки нашої країни. «Ми мріємо, щоб наш фестиваль став з роками таким — інноваційним майданчиком для книги, яка йде на крок попереду, середовищем, в якому обговорюються, а може, і народжуються, нові підходи до видання, нові технології, нові типи наративів. Але в нашому серці і на наших стендах завжди залишиться місце для старої доброї паперової книги, тому що це теж наша велика любов», — говорить пані Вікторія.
Відомо, що книжковий фестиваль буде тривати три дні — 28—30 вересня. Погодження на участь у ньому вже дали десятки українських видавництв, багато відомих українських письменників та гостей з за кордону. Наразі на запрошення відгукнулися з США, Данії, Польщі, Франції та Росії. Очікується, зокрема, що гостем фестивалю буде відомий письменник Володимир Войнович та інші.
План роботи фестивалю дуже щільний. Ці дні будуть повністю заповнені виставками та продажем книжок, спілкуванням та дискусіями видавців, письменників, гостей та жителів міста. 
«Від самого початку це задумувалось, як фестиваль, де буде ярмарок і можна буде придбати книжки всіх напрямів — одразу від видавців. Це буде програма на кількох майданчиках, де презентуватимуть книжки, де буде читальня, покази фільмів, лекції, перформанси, концерти — насичена багатогранна програма, яка має представити максимальний спектр інтересів», — розповідає арт-директорка. 
У п’ятницю та суботу ввечері — два концерти від Qarpa та DZOB. Окрім того, у п’ятницю планується експериментальна програма з живим читанням віршів поетами. Буде й дитячий майданчик. До речі, останній день виставки — 30 вересня — припадає на Всеукраїнський день бібліотек.



http://litcentr.in.ua/news/2018-09-28-8555

3 коментарі: