вівторок, 3 липня 2018 р.

Літні канікули в бібліотеці

Літо триває. Фантазія бібліотекарів м.Кам'янське безмежна. Вони невпинно шукають нові форми і методи заохочення дітей до читання та знань. Задіяні всі літні мотиватори читання: спеціально облаштований простір, книжкові новинки, яскраві журнали, настільні ігри, лялькові вистави, іграшки, фільми, інтернет, прогулянки, конкурси та розваги просто неба, майже фокуси.

Завжди вражає центральна бібліотека для дітей. Одного сонячного дня бібліотекарі разом з вихованцями літнього табору СЗШ №35 пройшлися еко-стежкою "Дерева нашого парку". Відшукали відомі всім клен, липу, березу, дуб. Зустріли реліктові дерева: ГІНКГО БІЛОБУ, заморських гостей-айлант,гледичію,тую, робінію псевдоакацію, катальпу.



На другий день запропонували  віртуальну гру "Правила дорожні-не слова порожні" для дітей, які влітку    багато свого вільного часу проводять на вулиці.




"Заморський десерт для ерудитів" замовили вихованці табору при СЗШ №12. Скільки смачних цікавинок про країни Європи запропонували бібліотекарі.
Вихованці  літнього табору СЗШ№23 бавилися у літературні гойдалки та намагалися  перевиховати Буратіно:етикет-поради, літературна вікторина, лялькова вистава і весела музика - у  бібліотеці станеш культурним!


Бібліотека–філія №7  на бульварі Героїв,7  влаштувала  для  дітей табору відпочинку СЗШ № 25  «Підводний маскарад». Виявляється, що поряд із нами на нашій планеті живуть тварини, які здатні здивувати будь кого своєю зовнішністю. Навіть важко уявити на що здатна природа, яких створінь у ній тільки немає. Під час перегляду відеоматеріалу «Хто здивує найбільше?» разом з дітьми  коронували тварину, яка найбільше сподобалася. Перше місце посіла одна з найрідкісніших тварин планети (на 2005р)- ай-ай, або мадагаскарська руконіжка,друге-риба-крапля,третє –аксолотль. Екологічний круїз допоміг усвідомити, яка багата і дивовижна природа нашої планети і що її потрібно берегти.




У бібліотеці-філії №6 на Звенигородській, 17 дітей табору при  СЗШ№35 майстриня Міхно Стела Олександрівна навчила виготовляти  цікаві сюрпризи з поліетиленових пакетів.


Лікар Людмила Василівна Городецька  познайомила з правилами поведінки у спеку. 

Бібліотекарі розповіли чим вони можуть допомогти. У бібліотеці запрацювала швидка бібліотечна допомога.




В юнацькому відділу на Шевченка,16 завжди людно і гамірно. Всім є місце і справа:одні переглядають фільм "Квітка-семибарвиця", але на початку кожний загадав бажання.


Але ж як змінюються дитячі бажання до і після перегляду фільму.
Інші опановують нову гру «Каркасон».


Третім до душі командна гра «Хто швидше заселить дім».




А завтра все з початку:фестиваль німецького кіно, фінансова гра "Життєвий капітал", нові мультфільми тощо. Літо триває!

Немає коментарів:

Дописати коментар