понеділок, 16 липня 2018 р.

Вивчаємо історію України за допомогою настільної гри

Історична настільна гра «Українська революція 1917-1921 рр.» надійшла до бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське Вона розроблена науковцями Українського інституту національної пам’яті так, щоб важку історію Української революції 1917-1921 років було цікаво вчити і показати ті її моменти, які захоплюють.

Гра побудована за типовою схемою - ігрове поле і 88 клітинок-ходів, по яких рухаються гравці і вирішують завдання.
Ігровий комплект складається з 12 пазлів, які утворюють ігрове поле. За основу дизайну взято Оглядову карту українських земель Степана Рудницького, яка включає до етнічної України, зокрема, Крим та Кубань. Умовно поле поділене на на 6 регіонів:
І - Київщина-Лівобережжя,
ІІ - Волинь,
ІІІ - Галичина,
ІV - Поділля,
V - Південь,
VІ - Схід.
Крім клітинок із номерами, на ігровому полі присутні також особливі клітинки: телепорт, пастка, чорна та біла клітинки. Якщо фішки команд на них потраплятимуть, правила гри змінюватимуться.
Перемогу отримує команда, котра першою збере колекцію із чотирьох і більше карток-питань із кожного з шести регіонів.
Тобто вважатиметься, що команда символічно об’єднала українські землі і, безсумнівно, добре опанувала події та діяльність учасників Української революції 1917–1921 років.
Питання поділяються на:
- творчі, скажімо, треба заспівати куплет пісні-маршу, що стала гімном Українських січових стрільців;
- візуальні, де треба відгадати, хто чи що зображено на картці;
- фактичні, де присутні питання з історії Української революції 1917–1921 рр.
На кожне питання є три варіанти відповіді. Правильність звіряє ведучий згідно Правил. Якщо команда відповіла правильно – картка лишається у гравців, якщо неправильно – картку забирають і кладуть до колоди. Це питання у подальшому може випасти комусь знову.
  



Скоро гратимемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар