суботу, 7 липня 2018 р.

7 книг на кожен день тижня

Любителям тематичних збірників мої колеги пропонуть дуже несподіваний список – сім книг на кожен день тижня.Але хто казав, що починати треба з понеділка.Починайте зараз.Приємного читання!



“Понеділок починається в суботу” – Аркадій і Борис Стругацькі

В один прекрасний вечір молодий програміст Олександр Привалов, повертаючись з відпустки, прямо посеред дрімучого лісу зустрів двох приємних молодих людей. І подпав під їх чарівність, поступив на роботу в один загадковий і престижний НДІ, де не терплять ледарів і нероб, де править ентузіазм і оптимізм, а казка стає бувальщиною.


“Найбільший урок життя, або Вівторки з Моррі” – Мітч Елбом

Як часто ми забуваємо про прості радощі життя і занурюємося в суєту і рутину повсякденності? Як часто вважаємо себе нещасними, забуваючи, що нам належить головне щастя і безцінний дар – життя? А потім…Одного разу все змінюється. У найтрагічніших, найбільш безнадійних обставинах ми нарешті усвідомлюємо цінність життя. І тоді ми вступаємо в боротьбу зі смертю – як вступив у неї герой цієї дивовижної книг. Ми боремося – і перемагаємо.


 “Фіалки щосереди” – Андре Моруа

Збірка оповідань Моруа, завдяки якому письменник став живою легендою французької літератури.Колекція маленьких шедеврів. Перлини істинно галльської малої прози! 


“Людина, яка була Четвергом” – Гілберт Кіт Честертоні

Знаменитий роман Честертона «Людина, яка бул Четвергом» — цікава історія молодого Гебріела Сайма, набрав фантастичну сутичку з вселенським злом в особі відчайдушних анархістів. Весела казка для дорослих, гротеск, ексцентричність, захоплюючий незвичайний сюжет і неочікувана розв'язка якої незмінно захоплюють численних читачів всього світу.


 “П'ятниця, або Дике життя” – Мішель Турньє

Безсмертна історія Робінзона, переосмислена сучасним класиком МішелемТурньє, ось уже тридцять років є символом французької літератури для юнацтва.Робінзон намагається перетворити свій вимушений притулок в мініатюрну подібність тієї цивілізації, яку знав раніше.
Але життя повне сюрпризів. Острівна цивілізація загине, і той, хто ще вчора був слугою Робінзона, стане його учителем і другом….



 “О субота!” – Діна Калиновська


“О субота!” –це зворушлива історія двох одеських сімей, які з молодості знали один одного. У тій далекій молодості, під час Громадянської війни, хтось був змушений виїхати за кордон, а хтось залишився і жив спогадами. І от головна героїня роману Марія Ісаківна знаходить у поштовій скриньці закордонний конверт, а в ньому лист від втраченого коханого. Він приїжджає. Але що принесе ця зустріч, адже, здається, вже й життя прожите…


“Чорне неділю” – Томас Харріс

Суперкубок – подія року в Америці. Щоб побачити вирішальний матч двох кращих футбольних команд, багато мільйонів людей по всій країні припали до екранів телевізорів, а на стадіоні в Новому Орлеані зібралися 80 тисяч осіб. Але Майкл Ландер прийшов сюди для того, щоб зіграти свою власну, божевільну гру. І розпочатися вона має... з вбивства президента США. А закінчитися – найкривавішим терактом в історії людства. Жоден уболівальник не повинен покинути стадіон живим! І, здається, ніхто і ніщо не зможе перешкодити цим страшним планами. Як знайти поодинці серед багатотисячного натовпу? І як визначити, звідки виходить загроза? Легше відшукати голку в копиці сіна. А годинник безжально відраховує секунди, залишилися до катастрофи...

Немає коментарів:

Дописати коментар