середу, 11 липня 2018 р.

Всесвітній день шоколаду

Відомий італійський авантюрист Джакомо Казанова писав: «Шоколад – це крок в інше, яскраве життя. Повне бенгальських вогнів і феєрверків… Шоколад може вилікувати навіть розбити серце». І книги теж! 
Мої колеги, як завжди, пропонують Вам цікавезні книжки з присмаком шоколоду! 
Приємного читання!
Чарлі і шоколадна фабрика
Казкова повість відомого англійського письменника  розповідає про захоплюючі пригоди маленького хлопчика Чарлі  на чарівній кондитерській фабриці містера Вонки.



"Шоколад" - Джоанн Харріс
Вітром карнавалу в глухе містечко Ланскне-су-Танн занесло прекрасних незнайомок, мати і дочку. Хто вони - добрі феї, злі чаклунки або просто люди, які шукають свій будинок, вічно самотні, вічно в дорозі, не вільні від спогадів, як і всі ми, і, як усі ми, шукають спокою? Віанн Роше і її дочка Анук відкривають у місті шоколадницю - і життя містечка змінюється назавжди. Доброта і терпимість проти догматизму і заскнілості місцевого "пристойного" товариства, очолюваного кюре. Хто виграє? 



Теплі історії до шоколаду

У "Теплі історії до шоколаду" Надійка Гербіш ділиться солодким настроєм, складає речення з шоколадних слів, зігріває душу, дарує щастя і перетворює звичайні речі в смачні й неповторні миттєвості, які ти так часто не помічаєш в житті. Тепла обкладинка, гарні фотографії і прості істини надихають тебе і роблять світ яскравішим.



Француженки не крадуть шоколад

Чудовий, ніжний, спокусливий шоколад, такий різний і такий незмінно бажаний! Американка Кэйд Кору працювала над виготовленням цього дива високої кулінарії з дитинства, успадкувавши сімейну імперію "Шоколад Кору" по праву народження. Єдине, що предки не змогли передати їй, – це натхнення. А оскільки Кору звикла отримувати все найкраще, вона вирушила до Парижа до знаменитого шоколатьє Сильвану Маркізу.

У неї є дуже приваблива пропозиція для нього. Але якщо він не погодиться її вчити і якщо старовинні французькі рецепти не вдасться купити, то вона знайде інший спосіб їх запозичити…


Шоколадні вірші про кохання

"Шоколадні вірші про кохання" – талісман для закоханих. До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь – поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар'яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих – Марусі Весни, Соломії Савки. В цілому – 17 авторів.



Шоколад із чилі
Чи доводилося Вам куштувати шоколад з чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка вступила в омріяний ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру і нарешті розібралася в своїх почуттях до Адріана. Здається, перед ним прекрасне майбутнє. Однак не все так рожево.


Француженки не заїдають сльози шоколадом

О, як вона ненавидить його – пихатого, зарозумілого, всюдисущого француза. А може бути, вона, навпаки, любить цього чудового, дотепного, білявого красеня… Ні, однозначно вона його ненавидить! Адже він не перестаючи насміхається над нею. Але чому, чому ж тоді він так на неї дивиться? Хіба сміє недосвідчена практикантка мріяти про кухаря мішленівського ресторану? І як тепер їй впоратися з божевільними почуттями, якими так само легко обпектися, як гарячою карамеллю?



"Шоколад"( Larousse du chocolat) П'єр Ерме "Ларусс. Шоколад" – це не просто енциклопедія по шоколаду, але перш за все практичний посібник по приготуванню страв з шоколаду геніального кондитера П'єра Ерме, якого по праву вважають одним з кращих в світі і називають "Пікассо кондитерського мистецтва". У книзі наведено більше 300 рецептів, які можна реалізувати в домашніх умовах. 

"Шоколад" Вільям Керлі

Книги "Шоколад" Вільям Керлі, який є справжнім новатором у світі шоколаду, розкриває секрети створення смачних і ефектних виробів з шоколаду. Читач ознайомиться з справді креативним характером роботи майстри-шоколатьє.


Немає коментарів:

Дописати коментар