суботу, 21 липня 2018 р.

Книжка на вихідні

У нашому місті Кам'янське на кожну тисячу жінок припадає 818 чоловіків. Мабуть так і всюди. Тому саме  жіночкам рекомендації моїх колег щодо вибору книжки на вихідні дні. Але це не означає, що цю авторку не читатимуть й чоловіки.



Книга "Охоронець серця" об’єднує три романи Франсуази Саган: «Охоронець серця», «Сигнал до капітуляції», «Невиразна усмішка» — твори із витриманою інтригою, сповнені психологізму та пристрасті. 


Довідка:

Франсуаза Саган(справжнє прізвище-Куаре)-французька письменниця.
Народилася 21 червня 1935 року в місті Кажарк. Освіту здобула в найкращих релігійних навчальних закладах Франції. Навчалася в Сорбонні, але покинула університет заради письменницької праці. Перший роман «Добридень, смутку!» (1954) зробив її відомою в 19-річному віці. Згодом побачили світ її книги «Синці на душі», «Мемуари» та «З найліпшими побажаннями». З-поміж творів, написаних нею протягом 80 — 90-х років, варто відзначити такі: «Втрачений профіль», «Розстелене ліжко», «Сплячий пес», «Нерухома гроза», «Набридло терпіти», «Водяниста кров». До 1991 року письменниця видала 22 романи, 2 збірки новел, 7 п'єс, 3 книги нарисів. Загалом літературний доробок авторки складає понад 40 романів і п'єс, багато з яких було екранізовано.

Франсуаза Саган пішла із життя 24 вересня 2004 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар