середу, 17 січня 2018 р.

Казкові подарунки Шарля Перро.

Літературну вітальню «Казкові подарунки Шарля Перро»відвідали в Центральній бібліотеці для дітей (майдан Петра Калнишевського,1а) учні 1в,2а та 3в класів колегіуму №16.
З відеоролика дізналися про Францію і досягнення французів,які винайшли повітряну кулю,парашут,кіно,фотографію,підводний човен.Французи пишаються горами Альпами,річкою Сеною,Собором Паризької Богоматері,Лувром,Єйфелевою вежею  і Єлисейськими полями.А ще у Франції 390 років тому народився перший казкар світу Шарль Перро і діти знають його казки.Згадали «Попелюшку», «Кота в чоботях», «Хлопчик-мізинчик» та інші,а подивилися мультик про Попелюшку,який бачили вперше.
В «Бюро знахідок» впізнавали речі,які загубили казкові герої – червоні чоботи,червону шапочку,камінці,кошик з горщиком,в якому смачні пиріжки і масло.

   Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.  

В залі «Чудових перевтілень» пригадували в яких казках людожер перевтілюється в мишу,а миша в коня і звичайнісінька сукня в розкішний бальний наряд.
  




В змаганнях «Відбери зайве» шукали казки тільки Ш.Перро і відбирали  лише героїв з казок Перро.В казковій костюмерній на швидкість збиралися Кіт в чоботях і Червона шапочка.

Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.     Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.

 Наші маленькі читайлики з клубу "Бібліознайки" з подивом дізналися, що героям їх улюблених казок уже майже чотириста років. Казку "Подарунки феї" діти  почули вперше, а мультик "Кіт у чоботях" вони знають і люблять. Але екранний Кіт не завадив кожному з малюків намалювати цього героя по-своєму. А на завершення заняття отримали можливість здійснити святкову фотосессію до дня народження казкаря Шарля Перро у костюмах улюблених героїв. Такою була перша у новому році зустріч у клубі "Бібліознайки".  
    
Світлина від Інни Табакової.Світлина від Інни Табакової.
                              
                  


Немає коментарів:

Дописати коментар