пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Казкові сутінки в бібліотеці - філії №7.

12 січня виповнилось 390 років від дня народження Шарля Перро. Сучасникам він був відомий, в першу чергу, як автор «Славетних людей Франції», багатолітній праці, в якій були зібрані біографії найвідоміших співвітчизників автора. Був він також головою партії «нових», яка, на відзнач від партії «старих», відстоювала інтереси сучасних авторів і відмовлялася від сліпого наслідування  стародавніх канонів. Збірка «Казки матусі гуски» побачила світ коли Шарлю Перро виповнилося 65 років. Книжка була невеличка, з зовсім простими ілюстраціями, але саме вона зробила Шарля Перро відомим на увесь світ.  


Цим мудрим та добрим казкам ми й вирішили присвятити нашу традиційну новорічну зустріч. Бо що ж, як не казка, може створити справжню святкову атмосферу.



Після невеличкої розповіді про Шарля Перро, якою більше зацікавились матусі, ми запропонували дітям здогадатися до яких саме казок відносяться уривки, що читала вголос бібліотекар. Ентузіазм малечі здивував навіть нас. Коли ми їм запропонували перейти до наступного завдання, всі хором закричали: «Ні, давайте ще повідгадуємо!»
Всім відомо: на новорічні свята будь-які побажання збуваються. Тому ми оголосили гру «Подарунки феї» та запропонували всім учасникам написати одне добре слово (як то щастя, мрія, доброта та т. і.) Але так, як це робили у часи Перро, за допомогою пера та при свічках. Головна складність, писали ми молоком. 


А потім учасники мінялись папірцями. Щоб дізнатись, що саме тобі побажали, папірець треба нагріти.


Фокус від Хлопчика-Мізинчика (треба розрізати аркуш так, щоб крізь нього могла пролізти людина) найбільше сподобався наймолодшим. Крізь наш аркуш одночасно змогли пройти аж 5 дівчаток!


Після гри від Сплячої Красуні, під час якої учасники з закритими очима відгадували, що саме вони витягли з мішечка, розпочалася найулюбленіша частина будь-якого заходу – пошуки скарбів. Шукали ми маленькі світки з підказками, де ж саме заховано скарб. Фішка була в тому, що пошуки проходили у темряві, при світлі ліхтариків. Коли всі підказки було зібрано, ще довелося заповнити кросворд. Довгоочікуваний скарб знайшовся під ялинкою.


Одна з мам наприкінці заходу сказала: «Ви відкрили мені очі на власну дитину. Я навіть уявити не могла, що він з таким задоволенням буде відгадувати з якої казки уривок, а головне, так добре їх знає.»
Дуже хотілось створити для малечі справжнє свято. 



Сподіваємось, що нам це вдалося і в наступний раз вони також залюбки завітають до бібліотеки на бульварі Героїв

Немає коментарів:

Дописати коментар