вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Мандруємо Книжковим Всесвітом

Коли до бібліотеки надходять нові книги - це завжди свято. Це радість не тільки для бібліотекарів, а й, в першу чергу, для читачів. Саме таким святом для поціновувачів хорошого читання стали отримані Центральною бібліотекою для дітей книги різних українських видавництв. "Ранок", "Видавництво Старого Лева", "Махаон - Україна" порадували нас цікавими та красивими книгами. А щоб познайомити читачів з новинками, ЦДБ провела Тиждень інформації "Мандруємо Книжковим Всесвітом". В бібліотеці відбулися огляди літератури, голосні читання, перегляди та прем'єри книг, а також індивідуальне інформування користувачів. 


Зацікавила малюків колегіуму № 16 серія тематичних "Абеток з читання від А до Я", до якої увійшли книги "Техніка", "Птахи та комахи", "Казкові герої" та інші. Для учнів 4х класів відбулися огляд галузевої літератури та "Дегустація літературних новинок". Книг, подібних до нової серії "Швидка допомога", в бібліотеці ще не було. Вони допоможуть знайти відповіді на безліч практичних запитань: що робити, якщо..."промокли чоботи", "ти знайшов на вулиці кошеня", "заблукав у чужому місті", "загубив мобільник", "спалив чайник" тощо. Жваву цікавість викликали також енциклопедії "Наші вірні друзі - собаки" та "Наші улюблені вихованці - кішки".


 Батькам у нагоді стануть посібники Н. Александрової "Все про шкідливе навчання", "Все про шкідливе виховання", "Все про шкідливе харчування" та інші. Маленька Мілана дуже зраділа, отримавши яскраву книгу "Тварини" з серії "Енциклопедія дошкільника". І вже багато читачів у віці від 10 до 14 років із захватом читають книги Г. Остера, І. Абеді, Дж. Стронга, О. Сайко, С. Гридіна та інших сучасних авторів. І жанри цих книг - різноманітні: фентезі, оповідання, веселі пригоди, казкові романи. 
І ще одна особливість нових книг: всі вони надруковані на екологічно чистому книжковому папері, який спеціально призначений для друку дитячих видань.
Кожен читач - від найменшого до старшого віку - знайде собі книгу до смаку. 
Приходьте, знайомтесь з новинками та насолоджуйтесь читанням!

Немає коментарів:

Дописати коментар