понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Роман Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» став лідером серед українських видань.

  «ФАКТИ» публікують список творів, які користуються найбільшим попитом в Україн:

           1. Рей Бредбері. «451° за Фаренгейтом», «Навчальна книга — Богдан». 



451 градус за Фаренгейтом — температура, за якої займається папір… Повний контроль суспільства урядом. Читання книг — кримінальний злочин, який карається державою. Саме таким постає життя людей майбутнього. Думати, до речі, заборонено також. І, схоже, уряд країни досяг би своєї мети, змусивши націю відмовитися від усіх знань і почуттів, якби не пожежник, внутрішня свобода якого сягнула вище 451 градуса за Фаренгейтом.

        2. Рей Бредбері «Кульбабове вино», «Навчальна книга — Богдан».


 Літо 1928 року у неіснуючому містечку Ґрін Таун. Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків. І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно — як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно — як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук цю книжку.

3. Макс Кідрук. «Жорстоке небо», «Клуб сімейного дозвілля».


В паризькому аеропорту сталася жахлива катастрофа. Літак, що впав, був розроблений і зібраний в Україні. Дочка авіаконструктора прагне розібратися в причинах аварії. Вона будь-що намагається дізнатися правду, незважаючи на те, до яких наслідків це може призвести.

        4. Ерих Марія Ремарк. «На західному фронті без змін. Повернення. Три товариші», «Книжковий клуб».



Романи Ремарка — видатне явище світової літератури. З надзвичайною силою автор описує життя Німеччини під час Першої світової війни і в тяжкі повоєнні роки. Герої цих романів — представники «втраченого покоління», чиє життя після пережитого в окопах жаху позбавлене сенсу і радощів. Та навіть у цьому житті існує кохання — важке, але завжди прекрасне, бо справжнє… За антивоєнний запал твори Ремарка палили у нацистській Німеччині. Проте вони пережили своїх катів і продовжують захоплювати нові покоління читачів.

        5. Софія Андрухович. «Фелікс Австрія», «Видавництво Старого Лева».



 Станіславів кінця ХІХ — початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев, у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

        6. Мирослав Дочинець. «Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона — як жити довго в щасті і радості», « Карпатська вежа».


 Унікальний, осмислений і пронизаний істинною духовністю устрій життя однієї людини. Це не просто безцінні крихти набутих знань і вмінь мудрого старця, це Система, вибудована на тонкій інтуіції і вивірена 100-літнім досвідом.

          7. Наталія Гурницька. «Мелодія кави у тональності кардамону», «Книжковий клуб».



Драматична історія кохання юної дівчини до значно старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова ХIХ сторіччя. Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї це перше кохання, для нього, мабуть, уже й останнє… Чи отримають закохані шанс змінити власну долю? I чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?

        8. Василь Шкляр. «Тінь сови», «Книжковий клуб».


 Історія кохання двох молодих людей — Степана Побережного та Катерини, життя яких сповнене світлої поезі ї і драматизму. Не було в Степана людини ближчої, ніж кохана. Але чи в її серці палає такий самий вогонь л юбові?

          9. «Небесна сотня», «Фоліо». 



Це книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об'єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». Книга написана заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців.

        10. Василь Шкляр. «Залишенець», «Клуб Сімейного Дозвілля».



Що може бути більш актуальним у сьогоднішніх умовах, ніж книжка, яка розповідає достовірну історію українських героїв, що до останку боронили свою Батьківщину від московських загарбників? Роман присвячений легендарним партизанам Холодного яру. На їхньому бойовому чорному прапо рі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони — залишенці — обрали собі смерть.

Немає коментарів:

Дописати коментар