вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Подвиг і пам’ять: до 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України.


Бібліотекарі філіалу №2 підготували свято: літературно – музична композиція "Подвиг і пам’ять”, присвячена 70річниці вигнання нацистських окупантів з України та річниці визволення міста. Учні 9 класів СШ № 20 та 10 класу СШ №37, які завітали в цей день до бібліотеки, зустрілися з живою історією – ветераном, підпільницею – Волковою Наталією Федорівною. Розповідь цієї чудової, усміхненої жінки, якій в наступному році виповниться 90 років, про мужність підпільників Дніпродзержинська в страшні роки фашистської окупації, нікого не залишила байдужим.



Чудові враження, тепла атмосфера та яскраві квіти, подаровані молоддю, нагадуватимуть ветерану про цю зустріч вдячних сьогоднішніх юнаків з юнаками воєнних років.



В пам’яті всіх присутніх надовго залишаться чудові музичні виступи вихованців ДМШ №3, а саме скрипалів, бандуристів, поетичні виступи учнів СЗШ №19: Доброславської Марії, Базарової Світлани, Фомічової Анастасії та чудове виконання пісні «Україна» у виконанні Мілащенко Марини та Василенко Юлії. Всіх присутніх розчулили вірші про війну у виконанні учнів 4 класу СЗШ №20.




Чудовою прикрасою бібліотеки в цей день стали художні роботи вихованців художнього відділення ДМШ №3 на воєнну тематику. Зав. бібліотекою – філіалом №2 Стовба Н. А. розповіла всім гостям бібліотеки про визволення нашого міста та України від фашистських загарбників. До уваги всіх присутніх була представлена книжкова виставка «Дорогами війни», підготовлена бібліотекарем Н.І. Фещенко.




Сьогодні, як ніколи, важливі такі зустрічі людей різних поколінь, які надихають на патріотизм, на бажання захистити мир і спокій, на розуміння цінностей крихкого людського життя та свободи і незалежності рідної країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар