пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Амелі:кіно на вечір п'ятниці

Фільм «Амелі» знятий понад  15 років тому . П'ятнадцять років - це майже ціле життя, але до сих пір при перших нотах «Вальсу Амелі» у багатьох на обличчі з'являється посмішка. Де хто навіть змінив своє життя після перегляду цього фільму, і зробили все, щоб правдами і неправдами поїхати до Парижу і залишитися там назавжди. Сила кінематографа - річ відома.


Режисер і сценарист Жан-П'єр Жене «писав» кіно спеціально під актрису Емілі Уотсон. Великий шанувальник творчості цієї англійки, Жене не тільки назвав фільм в її честь, але і покликав її зніматися.Актриса погодилася. Але не судилося.
Засмучений в кращих своїх почуттях після такої несправедливої ​​підстави, Жене відправився бродити по Парижу і випадково побачив афішу фільму «Салон краси Венера» з Одрі Тоту і Робером Оссейна.Вот она-Амелі.
За цей фільм Жан-П'єр Жене отримав премію «Оскар» в 2002 році, в номінації «Кращий фільм іноземною мовою» і дві премії Британської кіноакадемії. Це історія юної дівчини, такої незвичайної і милої, що живе у вигаданому її фантазією світі. Вона розмовляє зі своїми картинами, вигаданими друзями, і всіляко намагається боротися за справедливість. Але одного разу все змінюється, коли вона зустрічає молоду людину...
Приємного перегляду! Може бути когось і розачарує цей фільм, але вже не відпустить ніколи.Перевірено!

Немає коментарів:

Дописати коментар