понеділок, 8 червня 2015 р.

Наше літо книгами зігріте.


Бібліотечне літо в Центральній бібліотеці для дітей завжди починається спекотними і насиченими днями. До нього бібліотекарі готуються заздалегідь, створюючи не тільки цікаву і змістовну програму дозвілля дітей, але й приємну атмосферу в бібліотечному просторі. Ми знову прикрасили бібліопростір в стилі "літо", щоб перебування у нас було приємним і нагадувало про чудову пору року і жадані канікули.
Розпочалося наше літо літературним ранком "В чарівній Пушкінській країні", який приготувала бібліотекар Писаревська Т.М.


6 червня народився великий російський поет О.С.Пушкін, творчість якого буде цікавити ще багато поколінь дітей.


Життя поета не менш цікаве за його творчість. В дитинстві Сашко був спокійним і вайлуватим, африканські корені аж ніяк в ньому не проявлялися, що дуже хвилювало його маму. Багато часу хлопець проводив у спілкуванні з нянею, яка познайомила його з чудовим світом казки і ця любов подарувала нам спадщину з безсмертних казок самого Пушкіна, якими зачитуються і досі.



Мульти-вікторина по казкам, читання казки Пушкіна і перегляд мультфільму "Казка про мертву царівну і сімох богатирів" віднесли дітей в чарівну Пушкінську країну, в якій живуть добро, справедливість і любов.
Для 5а класу гімназії №11 бібліотекар Табакова І.М. провела історичну подорож "Княгині України", з якою ожили  сторінки нашої давньої історії.


Для вихованців дитячого табору СНВК №5 бібліотекар Табакова І.М. провела екологічну гру "Загадки для малят про комах,птахів,звірят."


Гра - це змагання, а отже спочатку всі розділилися на команди. Почалося змагання з розминки. Потім на гравців чекала весела гра "Показуха". Виявилося, що показати тварину, зображену на малюнку, без слів, за допомогою самих жестів, непросто, але дуже весело. Влітку всі полюбляють ходити у походи. Та щоб похід пройшов вдало, треба правильно зібрати необхідні речі. Це вправно зробили наші гравці. Особливо порадувало, що діти не забули мішки для сміття, адже  маленькі екологи дбають про чисте довкілля. Дуже весело пройшов і конкурс "Альпіністи". Зв'язані мотузкою по троє, як справжні спортсмени, учасники мужньо долали перешкоди до вершини. А ще у нас були конкурс капітанів, ігри "Літературна зоологія" та "Фортеця" і безліч загадок про диких та домашніх тварин, птахів та навіть комах. Від гри отримали велике задоволення і діти, і вихователі, і бібліотекарі. А ще ми хочемо подякувати завучу СНВК № 5 Бурчак С.Г. за її велике прагнення залучити своїх учнів до світу книги та бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар