вівторок, 9 червня 2015 р.

Бібліотека - територія дружня до дитини.

9 червня, у Всесвітній день друзів,  бібліотекарі філіалу № 5  провели просто неба розважальну програму "Бібліотека - територія дружня до дитини". Захід пройшов під гаслом "Гарний настрій - запорука миру!". 
                                  "Друг - это одна душа, живущая в двух телах"
                                                                                             Аристотель


Дівчатка та хлопчики III куреню пришкільного літнього табору "Сонячні промінці" (СЗШ № 29) ознайомилися з книгами про дружбу та друзів Сергія Козлова, Віктора Драгунського, Едуарда Успенського, Астрід Ліндгрен, Всеволода Нестайка, Антуана де Сент-Екзюпері, Ліліана Муура.

Літературний дайджест "Ти не один, коли є книга"  біля книжкової вітрини "Бібліотека - зона дружби" провела провідний бібліотекар філії Ганна Какуша.


Діти охоче відгадували загадки про книгу: " Що мовчить, а розуму вчить?", "Язика не має, а розуму навчає?"... та пригадували приказки та прислів'я про дружбу: "Друга за гроші не купиш", "Дружба та братство - дорожче багатства", "Яку дружбу заведеш, таке й життя поведеш", "Без вірного друга великая туга", "Друга шукай, а найдеш - тримай"...
"Друзі дитинства - з ними будуються одні з перших відносин людей. Якщо до 7 років для дитини друзі всі, хто грає з ними у пісочниці, то к 12 рокам діти вже розуміють, що дружба - це шлях із зустрічним рухом, вона потребує віддачі та відповідних емоцій," - розповідала Ганна Борисівна.


А ще діти залюбки та з великим ентузіазмом грали у рухливі ігри. Бібліотекарі заздалегідь потурбувалися про спортивний інвентар.

У змаганнях перемогла ДРУЖБА!!!

У літньому відеосалоні сьогодні відбувся сеанс аніме. Демонструвалися мультфільми: "Крихітка Єнот", "Тілімілітрямдія", "Просто так".


Наприкінці заходів малеча  вимірювала свій зріст, бо всім було цікаво, на скільки сантиметрів вони виростуть за літо.


У бібліотеці по - літньому яскраво та радісно. Така доречна прохолода у приміщенні сприяє згуртовуванню дітлахів навколо книги та читання.

Програма роботи інтелектуального літнього відпочинку 
"Книга, сонце і вода - радіє літу дітвора!" триває.

Немає коментарів:

Дописати коментар