вівторок, 16 червня 2015 р.

Робінзони з «Барвінкової країни».


Колись дуже давно герой книги Данієля Дефо опинився на ненаселеному острові і прожив там 28 років. Звали його Робінзон. Невтомна праця, кмітливість та мужність допомагали йому вижити у вкрай безнадійних ситуаціях.


«А давайте пограємо в Робінзона та на деякий час забудемо , що ми живемо у місті, уявимо собі життя серед дикої природи» - таку пропозицію бібліотекарів бібліотеки-філії №7 із радістю прийняли діти пришкільного табору «Барвінкова країна» СШ №25.
 Розважально-пізнавальна програма «Робінзон» складалася з багатьох цікавих конкурсів та розваг.
«Склади ключове слово» - на карті місцевості(місцевість –це просто двір з гойдалками та пісочницею) треба було визначити ,де заховані літери, знайти та скласти слово «СОНЦЕ»



«Не дай себе з’їсти» - як треба поводитися,щоб уникнути проблем від кліщів, гадюки,вепря.«АУ! Не заблукай»- як не заблукати у лісі і що робити якщо така біда сталася.«Розпали вогнище одним сірником» - завдання не з простих, але допомогла книга, де показані схеми складання вогнища
«Перевір запаси» - зберегти запаси дуже важливо, коли поруч немає супермаркетів. А які вони,ти запаси треба було впізнати із зав’язаними очима. Більш за все складнощів і сміху було з лавровим листом та пшоном, але впоралися.



«Аптека під ногами» - всі отримали набір карток з назвами лікарських рослин і окремі картки –діагнози: натерли ноги, покусали комахи, розлад шлунку, безсоння, втома. Виявилося,що діти знають на багато більше ніж ми гадали.
Пантоміма «Намет» - всім було цікаво показати, як поводиться намет коли сильний вітер, коли йде дощ або заліз ведмідь.
 

Ну і звичайно було читання. Дуже затишно було читати дитячі журнали на травичці ,в тіні під деревами .


А закінчилося все веселими танцями під відому пісню Алли Пугачової «В этом сезоне поем о Робинзоне».


1 коментар:

  1. Який чудовий задум і захід! І улюблена книга в основі! І я б в таку гру погралася!

    ВідповістиВидалити