понеділок, 22 червня 2015 р.

Блакитні стежки рідного краю

У рамках історико-географічної експедиції "Історія міст і сіл України" користувачі бібліотеки - філіалу № 5 здійснили туристичну  подорож "Блакитні стежки рідного краю". На заході була присутня бібліотекар дитячого відділу філії № 6 Надія Петрівна Лохова.


Малеча з Дитячого профілактичного санаторію дізналась про одну з найбільших річок світу - Дніпро, ознайомилась з екологічними проблемами Дніпродзержинського водосховища, пригадала чарівний відпочинок на "Блакитному озері", відвідала мальовничі луги та берегову зону лівобережного дренажного каналу.

завідуюча Юлія Задорожня презентує дітям матеріали тематичної папки


перегляд відеофільму "Нижний этаж Днепра"
біля храму Св. Андрія Первозданного
 пісня у поході веселить
Юлія Задорожня розповідає про флору та фауну місцевості


які гарні букетики з польових квітів!

і як ніжно пахне дикий горошок!
Водні ресурси вкрай потрібні - це відомо всім. Проте, мало хто усвідомлює те, що кожна людина має обов'язково знати реальний стан водних ресурсів. Чому? А тому, що наше багатство на цю дивовижну природну речовину, що зветься водою, є оманливим. На превеликий жаль, Україна потерпає від нестачі води.
 Нам повезло. Наше місто розташоване на обох берегах Дніпра. Дніпродзержинськ своєю назвою зобов'язаний цій могутній водній артерії. А от звична нині усім назва Дніпро вперше з'явилася приблизно шістнадцять століть тому. Однак задовго до того цю ріку знали як Борисфен, що з давньогрецької означає "той, що тече з Півночі". Наші ж предки називали її Славутич, тобто "син слави". Вшановуючи його, Т.Г. Шевченко писав: "Здається - кращого немає нічого в Бога, як Дніпро та наша славная країна..."

Немає коментарів:

Дописати коментар