пʼятницю, 28 червня 2019 р.

Фольклорний гурт "Калина"

Днями у бібліотеці на Шевченка м,Кам'янське відбулася творча зустріч з учасницями  етнографічно-фольклорного гурту "Калина",  життя якого майже 6 років пов'язане з бібліотекою.
Жодний бібліотечний захід не обходиться без цього гурту:разом співаємо, колядуємо, щедруємо, відвідуємо фестивалі, беремо участь в усіх міських заходах. 


Учасниць фольклорно-етнографічному гурту «Калина»   народна пісня супроводжує  протягом всього життя. Наймолодшій учасниці колективу 60, найстарішій -80 років.


У репертуарі «Калини» понад 150 пісень, переважна більшість з яких це народні українські пісні, проте є і сучасні. Колядки, щедрівки, веснянки, тематичні пісні про маму, про калину, козацькі і старовинні народні. Деяким пісням  близька 100 років.

Всі свої пісні учасниці гурту «Калина» виконують акапельно – без музичного супроводу. І коли чуєш цей спів, навіть не віриться, що жодна учасниця ансамблю не має музичної освіти, адже від їхнього  співу захоплює дух.
Фольклорний гурт «Калина» - лауреати Всеукраїнського фестивалю — конкурсу «Червона калина» м. Кривий Ріг, Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні м.Рівно,  Всеукраїнського фестивалю духовних пісень «Наддніпрянські пасхальні піснеспіви» м.Дніпро.


Вони є учасниками фестивалю "Від Різдва до Різдва",  міських фестивалів патріотичної творчості, Мамай-фесту тощо.


Українська народна пісня — це невичерпне джерело мудрості та наснаги, любові та гумору. Пісня підносить настрій, дарує енергію, гріє душу. І творчість фольклорного гурту «Калина» тому підтвердження.

Захід відбувся за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми Фонду «Місце Зустрічі – Діалог»(керівник проєкту в м.Кам'янське Вікторія Петерімова).

2 коментарі:

  1. Фольклорно - етнографічний гурт "Калина" щиро дякує Бібліотеці і особисто Тетяні Герасюті за гарно проведену творчу зустріч!
    А також усім, хто прийшов нас послухати і привітати!
    Ми Вас цінуємо і любимо!
    До нових зустрічей!

    ВідповістиВидалити