суботу, 22 червня 2019 р.

Бути людиною

У бібліотеці на Шевченка відбулася презентація книги "Бути людиною" 


"Бути людиною"- це короткі історії про вияви людяності під час Другої світової війни.
У збірці вперше опубліковано вибрані твори, надіслані на однойменний міжнародний конкурс документального оповідання, оголошеного Німецьким фондом "Память, відповідальність і майбутнє".
Автори різного віку писали  ці тексті найчастіше на основі спогадів - власних або ж родичів, друзів, знайомих.


Нарис «Український борщ" кам'янчанки Ольги Горобець прочитала її донька Валентина Іванівна.
Ольга Горобець  була вивезена до Німеччини на примусові роботи, але незважаючи на страждання зберегла переконання, якби не люди, що опинилися поряд у критичний момент, вижити не вдалося б.



Присутні почули  декілька нарисів з книги. Спогади  "Ніна", "Жінка у чорному", "Вовкины слезы" тощо прочитали читачі юнацького відділу




Ця книга не просто звертає увагу на моменти людяності, але й свідчить про існування альтернативи насиллю, стражданням й жорстокості.Акцентування на таких альтернативах – дороговказ у майбутнє.

Довідка:

Презентація книги відбулася  в рамках програми "Місце встречі - Діалог" за підтримки німецького фонду "Пам'ять, Відповідальність. Майбутнє"
cпільно з бібліотекою ім.Т.Г.Шевченка, членами міського відділення Української Спілки узніков- жертв нацизму, людьми, які знаходилися на окупованій території,  представниками Молодіжної Ради міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар