вівторок, 18 червня 2019 р.

У кіноклубі Docudays UA показали фільм про боротьбу підлітка проти корупції

В клубі документального кіно з прав людини DOCUDAYS UA Прометей бібліотекарі Кам'янського дивилися та обговорювали кіностричку режисерки Таїсії Кутузової "Ти, бля, рота закрий" (2019)




Сергій Чагаров з 15 років бореться з корупцією у рідному селі Гатне під Києвом. Його головна зброя – документ і журналістський текст.

 

"Я тобі зуби виб'ю – буде тобі свобода слова", – отак дослівно, піднявши з місця за вухо, схопивши за шию, через матюк звернувся депутат Києво-Святошинської районної ради від БПП Олександр Паламарчук до 16-річного активіста Сергія Чагарова. Сталося це публічно влітку 2017-го на засіданні Гатненської сільради. Сцену на камеру зняли місцеві активісти – вона потрапила в новини й одразу розлетілася Україною. 


Для одних Сергій – герой. Для частини села – ганьба. Йому погрожують, радять не лізти у «справи дорослих», а однієї ночі підкидають на подвір'я вибухівку.

Після перегляду фільму керівниця клубу Наталя Бохан запитала присутніх: "Чи є надія подолати корупцію?" Запитання залишу без відповіді...

Таїсія Кутузова – режисерка та операторка з Криму. Випускниця Українського католицького університету. П’ять років працювала як мультимедійний журналіст для «Радіо Свобода». Як співрежисерка та операторка зняла короткометражні документальні фільми «Живі і Нескорені» (2016) та «Молодість 1927» (2017).

Немає коментарів:

Дописати коментар