пʼятницю, 14 червня 2019 р.

Павлоградська центральна бібліотека для дітей:формула успіху

13 червня 2019 року на базі Павлоградської МЦБС відбулося засідання клубу ділового спілкування працівників бібліотек для дітей Дніпропетровщини "Професіонал". Відділ удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми обласної бібліотеки для дітей в особі Резніченко Н.В. запропонувала тему засідання "Сучасна бібліотека для дітей:формула успіху".

                                     


Засідання відкрила начальниця відділу культури, туризму, національностей і релігій Павлоградської міської ради Селіна В.М. Співпраця  бібліотеки і влади дуже тісна і плідна, на реалізацію одного із проектів бібліотеки було виділено з міського бюджету 150 тис грн.

На засіданні також виступили Дороніна Т.Ю. з доповіддю "Формула успіху бібліотеки для дітей в інформаційному суспільстві" і Резніченко Н.В. з доповіддю "Бібліотека для дітей і громада:співпраця з позицій спільних інтересів".

Заступник директора по роботі з дітьми Бабічева Л.В. у своєму виступі "Бібліокреатив:від ідеї до успіху"розповіла про історію успіху своєї бібліотеки.

В 2014 році в місті з'явилися переселенці,на той час їх було 6 тисяч.Серед них були активісти, які звернулись до бібліотеки з проханням про співпрацю, яка виявилася дуже вдалою.
За цей час бібліотека написала 10 проектів, за два роки отримала 500 тис грн. на реалізацію цих проектів, з них 50 тисяч витрачено на придбання ігор.
Чотири рази ЦДБ отримувала кубок в номінації "Кращий творчий проект"від місцевої влади. За час реалізації проектів шість бібліотекарів провели 140 заходів для дітей міста.
Це єдина бібліотека в області, яка може похвалитися муралами, які прикрашають стіни бібліотеки. В цьому бібліотеці допомагає ініціативна молодь міста.

На 200 кв.м. бібліотеки за ці роки з'явилися нові бібліотечні меблі, кафедри і столи для бібліотекарів, комп'ютери, телевізори, мультимедійна техніка, принтер, ксерокс і фотоапарат. 

Дружний, професійний колектив, який постійно навчається, дає бібліотекарям області гарний приклад для наслідування.


читальний зал молодшого відділу

ігрова зона молодшого абонементу

молодший абонемент

інтернет-куточок

читальний зал старшого відділу

оновлені  меблі

"Творче досягнення року"

Перший мурал бібліотеки

Екомурал бібліотеки

Цей мурал з'явився в травні цього року

Побажаємо колегам подальших успіхів в плідній праці для громади Павлограда. 

2 коментарі:

  1. Я теж вражена і самою бібліотекою, і тією роботою, яка там проводиться. Вчора я отримала велике задоволення від спілкування з колегами і тієї гарної атмосфери, яка панувала на зустрічі.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за коментар! Сподіваюсь на обмін досвідом.

    ВідповістиВидалити